Tourist LeMC: "Hopelijk kiest Lamkel Zé een ploeg ver weg van deze stad"

  Zanger Tourist LeMC.

  Antwerp staat op het veld van KV Mechelen voor een nieuwe start. Na het vertrek van Ivan Leko wacht voor Frank Vercauteren zijn vuurdoop. "Ik ben aangenaam verrast dat hij onze nieuwe coach is", zegt Tourist LeMC, onze BV-fan van de week.

  Antwerp heeft 2020 afgesloten op de 5e plaats na een periode met ups en downs. 

   

  "We hebben nog nooit zo'n ploeg gehad, of toch niet voor zover ik me kan herinneren als supporter", blijft Johannes Faes (37), alias Tourist LeMC, positief.

   

  "We zien dingen die we hier nog nooit hebben gezien. Dan denk ik ook aan het stadion en de infrastructuur."

   

  "Of de ziel van de Bosuil anderzijds ook wat verdwenen is? Ik heb heel veel moeite dat Tribune 2 ook tegen de vlakte gegaan is, al voelt het wel aan als een noodzakelijk kwaad."

   

  "We begrijpen het wel: iedereen krijgt het gevoel dat de tribune gaat instorten als je met duizenden fans staat te springen. Maar het doet wel pijn."

   

  "Er komen veel groundhoppers naar ons stadion en zij zeggen altijd dat het vooroorlogs is. Het is toch een icoon."

  De Bosuil.

  "Wilmots en Brys konden we toch niet binnenhalen?"

  Antwerp speelt zondagmiddag zijn eerste match zonder Ivan Leko. "Ik vond hem een aangename trainer, iemand die de groep goed in handen had. Maar ik begrijp zijn keuze voor China wel. Als het een paar matchen slecht gaat... Als het zo snel kan keren, dan kies ik ook eieren voor mijn geld."

   

  De opvolger werd deze week aangetrokken: Frank Vercauteren krijgt de sleutels in handen. "Ik ben aangenaam verrast door zijn komst. Ook onder meer Marc Wilmots en Marc Brys werden genoemd, maar die konden we toch niet binnenhalen?"

   

  "Brys (ex-Beerschot) had nog gezegd dat hij niets voor ons voelde... Vercauteren kent onze stad en weet wat dat betekent. Hij is integer, een harde kerel die bij ons past."

   

  Wie niet meer in het plaatje past, is fratsenkoning Didier Lamkel Zé. "Ik was altijd fan, maar het tij is gekeerd na zijn rode kaart in die Europese match tegen AZ. Hij stapte met zoveel show van het veld: hij bracht iets te veel ongeluk."

   

  "En met wat hij nu allemaal geflikt heeft, hoop ik dat hij kiest voor een ploeg ver weg van deze stad. Ik denk niet dat hij hier nog met een gerust hart kan spelen."

  Ik begrijp de keuze van Leko voor China wel. Als het een paar matchen slecht gaat... 

  Tourist LeMC

  "Je betrapt Haroun nooit op iets vreemds"

  Artiest Tourist LeMC kiest, tot slot, zijn favoriete spelers in deze kern. "Ritchie De Laet staat op 1, maar ook Lior Refaelov zie ik enorm graag spelen. En dan is er ook Faris Haroun."

   

  "Hij heeft de ploeg bij zijn komst enkele jaren geleden meteen naar boven getrokken. Iedereen kijkt naar hem op. Hij is een voorbeeld. Je betrapt hem nooit op iets vreemds."

   

  De spitsen scoren iets minder vlot, ziet Tourist LeMC, maar hij heeft vertrouwen in zomeraankoop Christian Benavente.

   

  "Zijn laatste match met Charleroi speelde hij enkele jaren geleden op de Bosuil. Hij vierde zijn twee goals toen voor Tribune 2."

   

  "Hij wist niet dat hij toen voor de harde kern stond te juichen en kreeg twee keer een douche. En nu speelt hij bij ons: grappig."