Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2021 uithoudingsraces in Spa en Le Mans

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne neemt dit jaar deel aan het WK uithouding (WEC). Voor het Britse Team JOTA zal hij onder meer meedoen aan de 6 Uren van Spa en de 24 Uren van Le Mans. "Ik hoop dat ik in deze context kan groeien."

  Stoffel Vandoorne kent de WEC, want in 2019 eindigde hij als lid van SMP Racing derde in de 6 Uren van Spa-Francorchamps en de 24 Uren van Le Mans, twee wedstrijden die hij ook in 2021 zal rijden. 

   

  "Aan de WEC deelnemen met JOTA is ongelofelijk, want het is een gevestigd en gerespecteerd team in een extreem competitieve omgeving. Ik hoop in deze context te kunnen groeien", zegt Vandoorne.

   

  Het WEC-kampioenschap omvat zes manches. De wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps staat op 1 mei geprogrammeerd, de mythische race in Le Mans op 12 en 13 juni.   

   

  Vandoorne zal een team vormen met de Zweed Tom Blomqvist en de Indonesiër Sean Gelael. "Dat ik dit aan de zijde van Sean en Tom kan doen is ook fantastisch, want het zijn twee goede vrienden van mij in de autosport."

  Vandoorne zal dit jaar ook deelnemen aan de Formule E met Mercedes en is natuurlijk ook nog reserverijder bij het F1-team van Mercedes.