Paul Onuachu, 18 goals en straks kampioenenmaker? "Dan moeten ze wel vriendjes blijven"

  Paul Onuachu scoort aan de lopende band.

  18 goals in 18 wedstrijden: Paul Onuachu drukt zijn stempel op de Belgische velden. Is de Nigeriaanse spits de potentiële kampioenenmaker van Racing Genk? "Voorvallen zoals die van gisteren, die mag je dan niet te veel hebben", weet Wesley Sonck, die misschien een opvolger krijgt als doelpuntenmachine.

  "Hij is een schot in de roos", vat Wesley Sonck de prestaties van Paul Onuachu samen.

   

  "Hij beweegt redelijk goed en heeft zeer goeie voeten voor zijn lengte. Dat hij goals zou maken, dat wist je. Hij is meer dan 2 meter groot: als je een bal in de zestien gooit, weet je dat hij een kopduel zal winnen."

   

  "Maar zoveel doelpunten, dat is wel indrukwekkend, ja. Dat had ik niet verwacht."

   

  Sonck scoorde in het truitje van RC Genk in 2002 liefst 30 keer. Staat die productie onder druk?

   

  "Dat zou goed kunnen", gniffelt Sonck. "Hij moet dan wel gespaard blijven van blessures. Hij heeft nog tijd, maar het is inderdaad lang geleden dat iemand nog zulke cijfers kon voorleggen."

  30 goals zoals ik in 2002? Hij heeft nog tijd, maar het is inderdaad lang geleden dat iemand nog zulke cijfers kon voorleggen.

  Wesley Sonck

  "Het moet onderling blijven draaien"

  "Hij zal niet lang bij Genk blijven", voorspelt Wesley Sonck. Maar misschien kan de spits de huidige nummer 2 dit seizoen wel kampioen maken?

   

  "Alles is mogelijk, maar dan moeten ze wel vriendjes blijven", doelt Sonck op het relletje tussen Théo Bongonda en Paul Onuachu gisteren in Eupen.

   

  "Wij hadden destijds Dagano, Skoko, Thijs, Daerden, Chatelle, Beslija en we vormden met z'n allen een hechte groep."

   

  "Maar voorvallen zoals die van gisteren, die mag je niet te veel hebben. Het moet onderling blijven draaien."

   

  "Op het veld kun je hard zijn, maar vriendschap moet aanwezig blijven naast het veld. Ja, het is uitgepraat, maar als je wint, gaat dat sneller."