Genk strikt Amerikaan McKenzie (21): "Aanstormend talent uit MLS"

  Mark McKenzie in het shirt van Philadelphia Union.

  Genk heeft zijn tweede wintertransfer beet. De 21-jarige Amerikaan Mark McKenzie komt over van Philadelphia Union uit de MLS, als hij de medische testen doorstaat. "Een stevige centrale verdediger met uitstekende voeten."

  McKenzie is een geboren New Yorker en wordt door Genk omschreven als "een van de aanstormende talenten uit de Amerikaanse Major League Soccer".

   

  Hij werd opgeleid bij Philadelphia Union en was pas 17 toen hij zijn profdebuut maakte in de satellietclub. In zijn debuutjaar in de MLS werd hij genomineerd voor Rookie van het Jaar. Hij telt ook al 2 interlands voor de Verenigde Staten.

   

  "McKenzie is een stevige centrale verdediger met twee uitstekende voeten, kopbalsterk en klaarkijkend. Hij werd zopas verkozen in het MLS-elftal van het seizoen. Met zijn club eindigde hij op de eerste plaats in de reguliere competitie", klinkt het bij Genk. 

   

  "Zijn prestaties trokken de aandacht van meerdere Europese clubs. Nu alle benodigde documenten in orde zijn, kan Mark eerstdaags naar ons land vliegen. Genk hoopt hem snel in België te mogen verwelkomen."

   

  Genk leende vandaag Sébastien Dewaest uit aan de Franse tweedeklasser Toulouse. De centrale verdediger zat op een zijspoor in Genk.