Ga naar de inhoud

Vandenbempt kiest Refaelov als Gouden Schoen: "Fenomenaal wat hij heeft gepresteerd"

Lior Refaelov heeft een uitstekend jaar achter de rug bij Antwerp.

Volgens Filip Joos en Peter Vandenbempt gaat de Gouden Schoen niet opnieuw naar Hans Vanaken. Naar wie dan wel? Onze commentatoren richten hun blik op Antwerpen.

De top 3 van Peter Vandenbempt
1. Lior Refaelov (Antwerp)
2. Hans Vanaken (Club Brugge)
3. Raphael Holzhauser (Beerschot)

Luister hier naar De Tribune over de Gouden Schoen:

"Fantastisch, die evolutie als gevestigde vedette op gevorderde leeftijd"

Peter Vandenbempt heeft Lior Refaelov op 1 gezet zijn in zijn stembriefje voor de Gouden Schoen.

 

"Wat Refaelov in 2020 heeft gepresteerd, is fenomenaal. Hij heeft 2 tot de meest verbeelding sprekende wedstrijden beslist met de winning goal: tegen Tottenham en in de bekerfinale tegen Club", zegt Vandenbempt in onze podcast De Tribune.

 

"In de bekerfinale heeft Refaelov Antwerp als club weer op de kaart gezet. Hij heeft Antwerp een trofee gegeven en van Europees voetbal verzekerd."

 

"Refaelov heeft zichzelf als voetballer heruitgevonden bij Antwerp.  Hij heeft zich vorig seizoen ingepast in het speciale voetbal van Bölöni. Onder Leko heeft Refaelov zijn wedstrijdmentaliteit veranderd. Die evolutie maken als gevestigde vedette op gevorderde leeftijd is fantastisch."

VIDEO: Refaelov maakt de enige goal in de bekerfinale

VIDEO: Refaelov scoort tegen Tottenham in de Europa League

Holzhauser op 3: "Traptechniek à la De Bruyne"

Hans Vanaken staat op 2 bij Vandenbempt, Holzhauser kreeg als laatste nog een plek in de top 3.

"Als je naar zijn traptechniek kijkt, kom je misschien bij Kevin De Bruyne uit", zegt Peter Vandenbempt. "Elke corner van Holzhauser is levensgevaarlijk." 

"Ik sta paf van de statistieken van Holzhauser", zegt Filip Joos. "Mocht iemand bij een topclub die statistieken hebben, dan zouden we niet twijfelen en is de winnaar van de Gouden Schoen bekend."

 

"Maar ik heb ondertussen ook zoveel zwakke wedstrijden gezien van Holzhauser. In de matchen die Holzhauser wel domineerde, wist je al na 5 minuten: "De ploeg met die blonde slungel zal winnen.""

Holzhauser schildert vrije trap enig mooi in doel (tegen Zulte Waregem)

Joos reikt wildcard uit aan Gholizadeh

Filip Joos stemt niet voor de Gouden Schoen. "Dat hele gebeuren druist in tegen mijn gevoel. Gelegenheden waarbij ik me moet opkleden, daar doe ik sowieso niet aan mee."

 

"Er zijn ook historische vergissingen gebeurd zoals Lozano en Pozuelo, die nooit de Gouden Schoen hebben gewonnen. Daar kan ik me niet mee verzoenen. Bovendien vind ik het ook te moeilijk om die knoop door te hakken."

 

Als Joos een wildcard zou mogen uitreiken voor de Gouden Schoen, dan kiest hij voor Charleroi-speler Ali Gholizadeh. "Omdat die jongen verschrikkelijk goed kan voetballen en op en top gedisciplineerd is. Gholizadeh is ook een enorme werker."

 

"Gholizadeh kan alles: hij kan dribbelen, heeft een goede pass, vista en een enorme versnelling. Gholizadeh is een lust voor het oog. Als hij bij een traditionele topclub zou spelen, haalt hij nog veel hogere cijfers." 

VIDEO: Gholizadeh wringt zich uit netelige situatie met 2 poortjes

Wie verdient de Gouden Schoen bij de vrouwen? Dat vertelt Tom Boudeweel u maandag.