Belgian Bullets sleeën EK op "thuisbaan": "Top 8 moet lukken met hun ervaring"

  Voor de Belgian Bullets wordt Winterberg pas de 2e WB-manche van het seizoen.

  De Belgian Bullets maken zich op voor het EK bobslee op hun "thuisbaan" in Winterberg. "Ze hebben zich goed kunnen voorbereiden in Winterberg", zegt voorzitter Stefan Freeling, die mikt op een plaats in de top 8.

  Vanaf vrijdag staat in Winterberg de vijfde manche van de WB bobslee en skeleton op het programma. De wedstrijden gelden ook als EK. Kim Meylemans mikt hoog in het skeleton, An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts verdedigen de Belgische eer in de tweemansbob.

   

  Stefaan Freeling, voorzitter van de Belgische bobsleefederatie, verwacht wel iets van de Belgian Bullets. "An heeft zich goed kunnen voorbereiden in Winterberg."

   

  Voor het Belgische duo wordt het pas de tweede WB-manche van het seizoen. In Innsbruck werden ze 11e. "Maar op die baan daar moet je een ongelooflijke start hebben om het goed te doen", zegt Freeling. En de start blijft een werkpunt voor de Belgen.

   

  De baan in Winterberg kennen de Belgen heel goed. "Ze hebben er 2 stages gedaan en een Europe Cup-manche afgewerkt waarin ze goed gepresteerd (vijfde, nvdr.) hebben. Ik denk dat An toch gemakkelijk naar een plaats in de top 8 kan sleeën met de ervaring die ze heeft. En Sara Aerts is momenteel echt in topvorm." 

   

  Toch houdt Freeling een slag om de arm. "Sommige factoren heb je niet in de hand. Het is momenteel heel hard aan het sneeuwen in Winterberg. Om de 3 sleeën wordt er geborsteld, de startvolgorde bepaalt hoe de baan er zal bij liggen."

  "Hout vasthouden dat onze atleten niet getroffen worden"

  Ook op het EK bobslee en skeleton speelt het coronavirus een rol. Zo zijn de Letse bobsleeërs er niet bij nadat enkele leden van de Letse delegatie positief hadden getest.

   

  "Donderdag is er een testdag voorzien voor de skeletoni, vrijdag voor de bobsleeërs. Iedereen is ook al getest bij aankomst in Winterberg. Het is hout vasthouden dat onze atletes niet getroffen worden", zegt Freeling.

   

  "Er zijn erg strikte maatregelen genomen. Als je niet in Winterberg moet zijn voor het bobslee- of skeletongebeuren, dan kom je er niet in. Als voorzitter van de Belgische federatie en vicepresident van de Internationale Bobslee- en Skeletonfederatie is me expliciet gevraagd niet naar Winterberg af te zakken. Normaal ben ik daar elk jaar aanwezig."