VIDEO: Scifo, Witsel en De Bruyne vormen ideale middenveld van Rode Duivels

  Van links naar rechts: Enzo Scifo, Axel Witsel en Kevin De Bruyne.

  Om haar 125e verjaardag te vieren, organiseert de Belgische voetbalbond een poll met als eenvoudige vraag: wat is het ultieme Rode Duivels-team? Elke dag wordt er een linie bekendgemaakt. De doelman en de verdediging kennen we intussen al, vandaag is ook het ideale middenveld bekendgemaakt.

  In het ultieme Rode Duivels-elftal is er plaats voor drie middenvelders. De oudste van dat trio is Enzo Scifo. De stilist met Italiaanse roots had altijd zijn voor- en tegenstanders, maar volgens de fans van de Rode Duivels heeft hij dus toch zijn plaats in het elftal.

   

  Scifo speelde 84 keer voor de nationale ploeg en scoorde 19 keer. Hij was erbij op het EK in 1984 en op de WK's van 1986, 1990, 1994 en 1998, waar hij zijn laatste interland speelde.

   

  Scifo krijgt het gezelschap van twee spelers uit de huidige generatie Rode Duivels: Axel Witsel en Kevin De Bruyne. Dat duo behoeft nauwelijks introductie. Witsel is na Jan Vertonghen de spelers met de meeste caps (110) voor de Rode Duivels en Kevin De Bruyne is al jaren het kloppende hart van het team.

  VIDEO: Scifo scoort tegen USSR op WK 1986

  VIDEO: Scifo telt Uruguay uit met knap schot (WK 1990)

  VIDEO: De Bruyne verlost Duivels tegen VS (WK 2014)

  VIDEO: De Bruyne doet Brazilië pijn op WK 2018

  VIDEO: Knappe kopbal van Witsel tegen Ierland (EK 2016)

  <