Roeselare herrijst uit zijn as in 1e provinciale als Roeselare-Daisel

Er zal binnenkort dan toch weer gevoetbald worden in Roeselare, want de restanten van de failliete club vloeien samen met Dadizele voor een nieuwe fusieclub: SK Roeselare-Daisel.

Ondanks verwoede pogingen om de club te redden, moest Roeselare eind vorig seizoen het faillissement aanvragen. Maar na een periode van herbronning hebben verschillende ouders van jeugdspelers en mensen uit de jeugdwerking van het oude Roeselare een vzw opgericht.

 

Die vzw zocht samen met het stadsbestuur naar een oplossing. Die werd gevonden bij eersteprovincialer VK Dadizele. Beide groeperingen slaan de handen in elkaar en zullen fusieclub SK Roeselare-Daisel vormen, met het stamnummer van VK Dadizele.

 

Schiervelde blijft de uitvalsbasis van de ploeg, al moet het stadion wel gedeeld worden met de beloften (Club NXT) en vrouwen (Club YLA) van Club Brugge.

 

"We zullen Schiervelde niet vol krijgen, want vorig jaar speelden we ook maar voor een paar honderd toeschouwers", maakt voorzitter Bart Allossery zich geen illusies. "Maar iedereen heeft er wel zin in."