Heur Tongeren kiest voor bekermatch en levert in: "We snakken naar het veld"

  Voor de spelersgroep van Heur Tongeren was het dinsdag een beetje een eerste schooldag.

  Dit weekend zouden normaal gezien de 1/16e finales in de Beker van België gespeeld worden, maar door de coronacrisis zijn de affiches verplaatst naar begin februari. Of ook alle matchen met de amateurclubs zullen worden afgetrapt, is nog lang niet duidelijk. Heur Tongeren kiest wel voor het sportieve en levert daarvoor een financiële inspanning.

  Bekijk de reportage in Het Journaal:

  "Een rompslomp, maar spelers zijn solidair"

  Na een inactiviteit van ruim 3 maanden verscheen de spelersgroep van Heur Tongeren gisteren weer op het trainingsveld. 

   

  De voetballers stonden te popelen, maar moesten eerst een coronatest ondergaan. 

   

  Dat is verplicht door de Pro League, maar Heur Tongeren wil geen risico's nemen en zal zijn spelers voor elke training testen, goed voor 3 testrondes per week.

   

  "We hebben nog geen positieve gevallen gehad in onze club", vertelde de sportief verantwoordelijke dinsdagavond aan onze reporter. 

   

  "Het is een rompslomp, maar we hebben het er voor over. We willen de spelers belonen voor dit sportieve succes."

   

  De club heeft ongeveer 300 testen besteld en draait zelf op voor die kosten, goed voor 9 euro per test. 

   

  "Maar de spelers hebben zich solidair opgesteld en ze trainen deze maand gratis. Ze kiezen dus voor het sportieve verhaal en daar zijn we blij mee."

  Een verplicht nummertje voor elke training: een coronatest.

  "We snakken naar het veld"

  "Er werd ons gevraagd of we het sportieve of het financiële wilden laten primeren", verduidelijkt een van de spelers van Heur Tongeren. 

   

  "We konden verstek laten gaan voor de match en daar een bepaald bedrag voor ontvangen, maar we hebben als spelersgroep unaniem beslist om voor het sportieve te gaan en dus toch te spelen."

   

  "We beseffen dat het veilig moet gebeuren en dat is de eerste prioriteit. Het wordt ook wennen aan de trainingen, want het is al 3 maanden geleden. Maar we snakken naar het veld. We zijn hongerig naar die match over 4 weken."

   

  De kans is evenwel groot dat het bij die ene match zal blijven. De amateurreeksen liggen nog altijd stil en een hervatting lijkt niet meteen voor morgen. 

   

  "De kans bestaat dat de competitie wordt stopgezet, maar daardoor zullen we zeker niet minder ons best doen. Dan hebben we die match toch gehad."

  De spelers verschenen gisteren weer op het veld.

  "De match tegen Gent leeft heel hard"

  De keuze van Heur Tongeren is lovenswaardig. "Nu kunnen we later vertellen dat we in Gent gespeeld hebben. Of je nu een maand betaald bent of niet, dat zul je je later niet meer herinneren", vult een andere speler aan.

   

  "Die match tegen Gent leeft heel hard", pikt de trainer van Heur Tongeren in. "De spelers willen absoluut voetballen en leveren financieel in."

   

  "Het is inderdaad mogelijk dat we nu 4 weken trainen voor slechts één wedstrijd."

   

  "De horeca zal nog niet opstarten, de kantines zullen nog dicht moeten blijven en dan wordt het moeilijk om te spelen. Maar we zijn tevreden dat we weer kunnen trainen."

  De coach van Heur Tongeren.