Filip Joos en Peter Vandenbempt in koor: "Zet De Ketelaere op positie Vanaken"

  Hans Vanaken en zijn "vervanger" Charles De Ketelaere

  Hoe moet Club Brugge de schorsing van Hans Vanaken opvangen? Onze commentatoren zijn het roerend eens: met Charles De Ketelaere. "En laat Vanaken daarna maar een keer "topref" roepen", knipoogt Filip Joos.

  Club Brugge moet Gouden Schoen Hans Vanaken 3 wedstrijden missen na zijn uitsluiting op tweede kerstdag: nu zondag tegen STVV en daarna tegen Beerschot (17/01) en KV Oostende (20/01).

   

  Voor Filip Joos is het eenvoudig: "Zet Charles De Ketelaere op zijn plaats. Dat is misschien wel zijn beste positie, maar door de aanwezigheid van Vanaken heeft hij daar nog niet kunnen spelen."

   

  "Dat zou de oplossing kunnen zijn. Ook met de nieuwe spits Bas Dost in de ploeg."

   

  Peter Vandenbempt begrijpt zijn collega: "Stel De Ketelaere op. En dan ben ik benieuwd welke keuzes de coach gaat maken wanneer Vanaken terugkeert voor de topper tegen Racing Genk."

   

  "Ik kan me alleen maar voorstellen dat De Ketelaere dan in de basis blijft staan. Hij is een jonge Belg die zich goed ontwikkeld heeft."

   

  "Het zou bijzonder jammer zijn als De Ketelaere weer uit de ploeg zou verdwijnen. Dat hij weer opschuift naar de flank, begrijp ik wel, want Vanaken zal zijn positie opnieuw innemen."

   

  "Noa Lang speel je er alleszins niet uit", weet Joos. "Neen", beaamt Vandenbempt. "Op korte tijd heeft hij zijn waarde voor Club Brugge al bewezen. En de Nederlander gaat alleen maar groeien."

  "Moet wel lukken zonder Vanaken"

  Waarom heeft Club Brugge zich dan zo verweerd tegen de 4 schorsingsdagen voor Hans Vanaken?

   

  "Het is logisch dat het zijn beste speler van de voorbije jaren vroeger probeert te recupereren", antwoordt Peter Vandenbempt. "Met een goeie Vanaken speelt Club Brugge nu eenmaal beter."

   

  "Maar goed, ze beschikken in Brugge over de rijkste en de breedste kern van het land. Tegen niet noodzakelijk de allerbeste ploegen moet het wel lukken zonder Vanaken."

   

  "Wat niet wil zeggen dat Club de 3 wedstrijden gaat winnen", stelt Vandenbempt. "Want ze hebben dit seizoen al vaker verloren dan vorig seizoen."

   

  "In de allerlaatste wedstrijden, net voor de play-offs, moet Vanaken maar "topref" roepen", knipoogt Filip Joos.

  Met een goeie Vanaken speelt Club Brugge nu eenmaal beter. Maar goed, ze beschikken ook over de rijkste en de breedste kern van het land.

  Peter Vandenbempt

  Gert Verheyen: "Ik vind de schorsing voor Vanaken los overdreven"