Karel Van Eetvelt stapt op 1 april op als CEO bij Anderlecht

  Van Eetvelt was nog maar sinds 1 april 2020 aan de slag als CEO bij Anderlecht.

  Bom uit Anderlecht: CEO Karel Van Eetvelt zal de club op 1 april verlaten. Hij zal dan exact 1 jaar aan het roer hebben gestaan van paars-wit. Jos Donvil, die bij Anderlecht aan de slag is als COO, zal Van Eetvelt opvolgen.

  Vandenbempt over Van Eetvelt: "Er was misschien geen bepalende rol meer weggelegd voor hem bij Anderlecht"

  Van Eetvelt: "Anderlecht blijft club van mijn hart"

  Karel Van Eetvelt (54) heeft vanavond op de 1e Raad van Bestuur van 2021 zijn ontslag aangeboden. Van Eetvelt was sinds 1 april CEO en zal straks op 1 april RSC Anderlecht verlaten.

  "Ik neem straks afscheid van deze job, maar geen afscheid van de club", reageert Van Eetvelt.

   

  "Samen met een fantastisch team van medewerkers heb ik me het voorbije jaar ingezet om de club van mijn hart terug in beter vaarwater te krijgen. We mogen blij zijn met waar we vandaag staan, maar de weg is nog lang."

   

  "Ik wens iedereen bij de club uit de grond van mijn paars-witte hart moed en volharding om te geraken waar Anderlecht thuis hoort: aan de top. "

   

  "Voor Anderlecht mogen werken was een jongensdroom. Het blijft voor altijd de club van mijn hart en ik zal ze blijven steunen waar mogelijk."

   

  "Ik zal de huidige leiding de komende maanden helpen om de overgang vlot te laten verlopen. Ik ga de tijd nemen om over mijn toekomst na te denken.”

  Vandenhaute is nu officieel voorzitter: "Onze rolverdeling is veranderd"

  Op die 1e Raad van Bestuur werd ook officieel het voorzitterschap van Wouter Vandenhaute bekrachtigd. 

   

  Vandenhaute had die functie in juni aanvaard, maar moest eerst nog zijn aandelen in het spelersagentschap Let’s Play verkopen. Dat is tijdens de kerstvakantie gebeurd. 

  Vandenhaute reageerde ook op het vertrek van Van Eetvelt. "Ik ben Karel dankbaar voor wat hij het voorbije jaar voor de club heeft gerealiseerd."

   

  "We zijn in zeer moeilijke omstandigheden moeten starten, Karel als CEO en ik als adviseur. Samen ontwikkelden we een duidelijk herstelplan, werkten we aan een betere interne structuur en zetten we ook een scherp sportief kader neer. Zonder Karel was dat op deze korte tijd nooit gelukt."

   

  "Sinds ik voorzitter ben geworden, is onze rolverdeling veranderd. En nu ik officieel benoemd ben, heeft Karel beslist om terug te treden."

  Nieuwe CEO Donvil: "Anderlecht weer naar de top brengen"

  Jos Donvil neemt op 1 april de fakkel als CEO over van Van Eetvelt. Donvil had al een tijd de operationele leiding binnen de club in handen en is heel enthousiast over zijn nieuwe functie. 

   

  "Samen met Wouter (Vandenhaute) en Peter (Verbeke) neem ik de uitdaging aan om onze club terug naar de plaats te brengen waar ze thuishoort, namelijk aan de top", zegt Donvil.

   

  "Ik wil Karel bedanken voor alles wat hij in het voorbije jaar voor de club heeft gedaan."

  Jos Donvil wordt op 1 april de nieuwe CEO van Anderlecht.