Ook STVV-speler Caufriez krijgt strafvermindering in beroep

  Caufriez kreeg 10 dagen geleden rood voor een overtreding op Gavory.

  Net als Hans Vanaken kon ook Maximiliano Caufriez 1 mach van zijn schorsing afpeuteren. Voor zijn rode kaart tegen Standard moet de STVV-verdediger 3 in plaats van 4 speeldagen op de strafbank zitten.

  Op 2e kerstdag ging Caufriez stevig in duel met Gavory. De STVV-verdediger onderschepte een hoge bal, maar ging te driest in en plantte zo zijn studs op de knie van de Standard-speler. Scheidsrechter Lothar D'Hondt duwde Caufriez de rode kaart onder de neus. 

   

  Caufriez werd rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd, omdat er nog 1 speeldag voorwaardelijk openstond tegen hem. Het gevolg van een slag die hij had uitgedeeld aan OHL-verdediger Kotysch in het begin van het seizoen.

   

  Hoewel Caufriez zich met hand en tand verdedigde voor zijn rode kaart tegen Standard, kreeg hij een schorsing van 4 matchen opgelegd. In beroep werd dat aantal vandaag teruggeschroefd tot 3 matchen en 1 voorwaardelijk.