Ook STVV-speler Caufriez krijgt strafvermindering in beroep

  Caufriez kreeg 10 dagen geleden rood voor een overtreding op Gavory.

  Caufriez kreeg 10 dagen geleden rood voor een overtreding op Gavory.

  Net als Hans Vanaken kon ook Maximiliano Caufriez 1 mach van zijn schorsing afpeuteren. Voor zijn rode kaart tegen Standard moet de STVV-verdediger 3 in plaats van 4 speeldagen op de strafbank zitten.

  Op 2e kerstdag ging Caufriez stevig in duel met Gavory. De STVV-verdediger onderschepte een hoge bal, maar ging te driest in en plantte zo zijn studs op de knie van de Standard-speler. Scheidsrechter Lothar D'Hondt duwde Caufriez de rode kaart onder de neus. 

   

  Caufriez werd rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd, omdat er nog 1 speeldag voorwaardelijk openstond tegen hem. Het gevolg van een slag die hij had uitgedeeld aan OHL-verdediger Kotysch in het begin van het seizoen.

   

  Hoewel Caufriez zich met hand en tand verdedigde voor zijn rode kaart tegen Standard, kreeg hij een schorsing van 4 matchen opgelegd. In beroep werd dat aantal vandaag teruggeschroefd tot 3 matchen en 1 voorwaardelijk.