Mats Hummels heeft gedwongen vertrek uit Mannschaft nog niet verteerd

  De Duitse verdediger speelde 70 keer voor Duitsland, maar werd in 2018 plots aan de kant geschoven door coach Joachim Löw.

  Meer dan 2 jaar nadat hij met nog 2 andere wereldkampioenen plots uit de kern van de nationale ploeg was gezet, heeft Mats Hummels het nog steeds moeilijk met die gedwongen exit. Dat geeft de Duitse verdediger van Dortmund toe in een gesprek met Sport Bild magazine.

  De 32-jarige Hummels speelde zijn 70e en laatste interland in november 2018, waarna hij door bondscoach Joachim Löw aan de kant werd geschoven, net als Thomas Müller en Jérôme Boateng, 2 andere leden van de wereldkampioenenploeg van 2014.

  "Het was surreëel om er geen deel meer van uit te maken. Het was een soort shock", zegt Hummels. Vandaag kijkt de man die 5 keer scoorde voor zijn land nog amper naar wedstrijden van Duitsland. "Het heeft me emotioneel zwaar geraakt om aan de kant te worden geschoven", legt hij uit.

   

  Geruchten als zou het trio worden opgevist voor het EK, wat zeker na de historische pandoering tegen Spanje (6-0) in november een thema was in Duitsland, laten Hummels koud. "Ik heb er nog geen moment aan verspild", zegt de ploegmaat van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier bij Borussia Dortmund.

   

  Het clubcontract van Hummels loopt nog tot 2023. Mogelijk zet hij daarna een punt achter zijn carrière. "Ik zal bekijken hoe het met mijn gezondheid is gesteld in 2023. Alles is mogelijk, waaronder stoppen. Bijvoorbeeld wanneer het hoofd "neen" zegt", besluit de Duitser.