Van den Brom: "Voor het einde van de maand weten we waar we staan"

Als Racing Genk morgen zijn inhaalmatch bij Eupen wint, dan begint het aan de 2e helft van het seizoen met een achterstand van 1 punt op leider Club Brugge. Coach John van den Brom kijkt uit naar de drukke januarimaand.

John van den Brom sloot 2020 af op de 2e plaats met Racing Genk. "Na 2 maanden voel ik mij hier al goed thuis. Ik weet de weg al goed."

 

Van den Brom is tevreden met de prestaties van zijn team onder zijn bewind, maar of hij ook aan het einde van de rit tevreden zal zijn met een 2e plaats wil hij niet zeggen. "Misschien ben je dan ontgoocheld, maar dat hangt ervan af hoe je die plaats bereikt hebt. Ik ga altijd voor het hoogste, maar een 2e plaats kan misschien wel het maximale zijn."

 

"Op korte tijd - voor het einde van de maand - zullen we weten waar we staan en hoe de rest van het seizoen er zal uitzien", verwijst de Nederlander naar de 7 matchen die Genk deze maand speelt.

 

"In het begin valt het nog mee. Die match van morgen komt erbij, daar kun je niets aan doen. Dan volgt zaterdag snel, maar daarna hebben we wel een volledige week rust. Alleen vanaf dan gaat het snel."

"Spelers hebben niet liever dan dit drukke schema"

John van den Brom staat er niet om bekend vaak of graag met zijn spelers te roteren. "Joakim (Maehle) is weg en zijn vervanger is nog niet gearriveerd. In de laatste matchen hebben Jere (Uronen) en Gerardo (Arteaga) daar gespeeld. Dat is eigenlijk ook al roteren. We zullen daar niet aan ontkomen."

 

"Het belangrijkste is dat we nu een volledige fitte selectie hebben. Ik heb al vaak gehoord van spelers dat ze niet liever hebben dan dit regime, omdat de intensiteit op de training minder is en de focus op de matchen ligt."

 

"Het wordt pas problematisch als je een tik krijgt en je moet herstellen. Dan is de tijd tot de volgende match kort. Dat is iets wat wij als staf goed zullen moeten managen."

Het belangrijkste is dat we een volledig fitte selectie hebben.

John van den Brom

"Als de drive er niet is, zijn we maar een gewone ploeg"

Genk gooit zich de komende week in de race om de 4 tickets voor Play-off I, maar dat de titelrace op een tweestrijd met Club Brugge zal uitdraaien, krijgt Van den Brom niet over zijn lippen.

 

"Ik kijk niet naar anderen, dat heeft geen zin. Hoe langer het goed gaat, hoe meer we de uitdager worden van wie dan ook. Als we goed zijn, hoeven we van niemand te verliezen. Maar dat gaat niet vanzelf, dat zagen we tegen Waasland-Beveren. Als de drive er niet is, zijn we maar een gewone ploeg."