Een doordeweekse zondag bij KV Mechelen in 1989: "Germinal Ekeren-Michel Preud'homme: 0-1"

Michel Preud'homme werd door de Belgische voetbalfans verkozen tot de beste doelman die ons land ooit gekend heeft. De meeste mensen denken daarbij meteen terug aan de legendarische match tegen Nederland op het WK in 1994. Oud-Germinal Ekeren-supporter Carl daarentegen haalt andere herinneringen op.

"Lang lang lang geleden zag ik hem voor het eerst live aan het werk.", schrijft Carl op de Facebookpagina van Sporza. "De wedstrijd Germinal Ekeren - KV Mechelen in het seizoen 89-90. 0-1-doelpunt Emmers als ik me niet vergis."

 

"Maar de wedstrijd werd op Sportweekend besproken als Germinal Ekeren - Michel Preud'homme. Nul - Een. Wat die man die dag deed had ik nog nooit gezien en heb ik achteraf ook nooit meer gezien."

 

Wij doken voor Carl in ons archief en vonden daar de bewuste match terug. Het was de eerste thuiswedstrijd voor Germinal Ekeren op het hoogste niveau. U herkent bij Germinal Ekeren Ronny Prins, Eddy Snelders, Joël Bartholomeeussen, Henk Vos en Jean-Marie Abeels. 

Bekijk het verslag uit de oude doos: