VIDEO: Lukaku, Tielemans en De Bruyne waren zondag trefzeker

  De 3 Rode Duivels spelen met hun respectievelijke ploegen de top in hun competitie.

  Drie Rode Duivels hebben zich het voorbije weekend in de kijker gespeeld aan de top van hun competitie: Romelu Lukaku bij Inter, Youri Tielemans bij Leicester City en Kevin De Bruyne bij Manchester City. Bekijk hieronder nog eens hun fraaie assists en goals.

  Lukaku maakt zijn 50e goal in 70e duel voor Inter

  Inter kon het jaar niet beter beginnen dan met een ferme 6-2-zege tegen rode lantaarn Crotone. Romelu Lukaku maakte in zijn 70e match in het Inter-shirt zijn 50e (!) doelpunt. Alleen de Oekraïner Andrej Sjevtsjenko bij Milan kon 20 jaar geleden sneller voor een Italiaanse eersteklasser die mijlpaal bereiken.

   

  Lukaku kan ook meer dan scoren, want hij liet de onverwachte 0-1 uitvlakken door spitsbroeder Lautaro Martinez na een fraaie assist. Zelf zorgde hij op een typische manier voor de 4-2. Domper was zijn beenblessure, waardoor hij vroegtijdig naar de kant moest. Inter staat 2e in Italië op 1 punt van Milan.

  Tielemans is matchwinnaar voor Leicester

  Youri Tielemans staat met Leicester City ook op 1 puntje van het leidersduo in Engeland, Liverpool en Manchester United. Leicester speelde wel een match meer.

   

  Op bezoek bij Newcastle maakte hij het 2e doelpunt vanaf de rand van de 16. Dat volstond voor een 1-2-zege.

  Goal en assist voor De Bruyne in topper tegen Chelsea

  Nog in Engeland speelde Kevin De Bruyne met Manchester City in de topper tegen Chelsea op een voor hem ongewone positie in de spits, omdat zijn collega-aanvallers afwezig waren door blessure of corona. "Het was een beetje bizar", reageerde de Rode Duivel. Maar hij trok goed zijn streng met een goal en een assist.

   

  Hij zette Phil Foden op weg naar de 0-2 en duwde zelf de 0-3 binnen.