Kirsten Flipkens: "We moeten opofferingen maken om te kunnen spelen"

  Kirsten Flipkens slaat deze week haar seizoen op gang in Abu Dhabi.

  Kirsten Flipkens vertoeft momenteel in het Midden-Oosten, waar ze deze week in actie komt op het WTA-toernooi van Abu Dhabi. "Ik ben hier zonder kinesist en we mogen ons hotel niet uit. Maar we mogen blij zij dat we vooruitzichten hebben", vertelt Flipkens.

  "Niet allemaal even prettig, maar we hebben vooruitzichten"

  Kirsten Flipkens staat te popelen om aan het tennisseizoen te beginnen. Ze is momenteel op hotel in Abu Dhabi, waar het 1e WTA-toernooi gepland staat. 

   

  Ideaal zijn de omstandigheden daar wel niet. "We zitten hier in een bubbel en ondergaan elke week 2 à 3 keer een coronatest. Een deel van ons hotel is voorzien voor de tennissers. We mogen het hotel wel niet uit", vertelt Flipkens.

   

  "Dat is natuurlijk allemaal niet zo prettig. Maar we mogen blij zijn dat we vooruitzichten hebben en kunnen toewerken naar een competitie. Er zijn veel andere atleten die totaal nog geen perspectief hebben."

   

  Flipkens moet het in Abu Dhabi wel doen zonder haar kinesist. "Dat is een streep door mijn rekening", zegt Flipkens.

   

  "Mijn kinesist zou normaal meegereisd zijn en op 14 januari terugkeren naar huis. Maar op 31 december veranderen ze de regels: iedereen die uit een rode zone komt, moet bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine gaan."

   

  "Ik heb mails verstuurd en mensen vragen gesteld. Maar niemand kon me een concreet antwoord geven op de vraag of mijn kinesist bij thuiskomst in quarantaine moet of mag werken. Het is nergens veiliger dan hier, in Abu Dhabi. We worden hier constant getest. Maar uiteindelijk is hij thuis gebleven."

  "Quarantaine Australian Open is strikter die van US Open"

  Op 14 januari vliegt Flipkens met een charter naar Melbourne, voor de Australian Open.

   

  Hoe zal de 2 weken quarantaine er daar uitzien? "Die quarantaine zal heel streng zijn", weet Flipkens.

   

  "Als atleet kan je natuurlijk niet 2 weken in je kamer blijven en niet trainen. Daarom mogen we 5 uurtjes per dag onze kamer verlaten. We mogen 2 uur tennissen, 2 uur aan onze conditie werken en 1 uur is voorzien om 's middags iets te eten."

   

  "Dat betekent dus dat we 19 uur per dag op onze hotelkamer zullen zitten gedurende 2 weken. Als al je coronatesten negatief zijn, mag je na die 2 weken leven als een vrije burger in Melbourne."

  Tijdens de 2 weken quarantaine in Australië mogen we elke dag 5 uurtjes onze kamer verlaten

  Kirsten Flipkens

  De quarantaine op de Australian Open zal volgens Flipkens strikter zijn dan die van de US Open vorig jaar. 

   

  "Ze zullen in Australië niks aan het toeval overlaten. Ze willen niet het risico lopen dat buitenlandse tennissers het virus verspreiden in Australië. Daarom zal de quarantaine daar heel strikt zijn."


  Flipkens vindt het een goede aanpak en wil de opofferingen maken. "Uiteindelijk ligt de beslissing nog altijd bij de atleet zelf. "Zal ik dat risico nemen of niet? Heb ik zin om 2 weken quarantaine uit te zitten?""


  "We moeten opofferingen maken om te kunnen spelen. Zolang we iets willen hebben om naar uit te kijken, moeten we die opofferingen erbij nemen."

  Flipkens: "Het is nergens veiliger dan hier"