OFFICIEEL: Frank Vercauteren is de nieuwe coach van Antwerp

Vercauteren heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Antwerp heeft een opvolger gevonden voor Ivan Leko. Frank Vercauteren heeft op de Bosuil een contract getekend tot het einde van het seizoen.

De 64-jarige Frank Vercauteren neemt bij Antwerp de plaats in van Ivan Leko, die in de eindejaarsperiode naar Shanghai SIPG in China verkaste.

 

In augustus werd Vercauteren nog als T1 van Anderlecht aan de deur gezet, omdat er een verschil in visie was met Vincent Kompany. 

 

Nadien dook de naam van Vercauteren op bij Racing Genk en de voorbije weken ook bij Standard. Maar de Luikse club koos voor Mbaye Leye. Die keuze kwam er onder andere doordat Vercauteren tegelijkertijd ook onderhandelde met Antwerp. 

 

Voor Vercauteren wordt het zijn 5e Belgische club als hoofdtrainer na Anderlecht, Genk, KV Mechelen en Cercle Brugge. Bij OH Leuven was hij sportief raadgever.

 

Antwerp staat na 19 speeldagen in de Jupiler Pro League 5e. "Zodra we voldoen aan alle coronaprotocollen kan Frank de trainingen leiden ter voorbereiding van de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (10 januari)", meldt de club.