Portugese derdeklasser stunt met Edgar Davids als nieuwe coach

  Edgar Davids met zijn kenmerkende bril.

  Edgar Davids gaat opnieuw als hoofdtrainer aan de slag, zij het bij de Portugese derdeklasser Olhanense. Die club uit het uiterste zuiden van het land wil weer aanknopen met de successen van weleer.

  Als speler bouwde Edgar Davids een indrukwekkende carrière uit, met passages bij onder meer Ajax, Juventus, Barcelona, Milan, Inter en Tottenham. Als trainer komt de carrière van de Nederlandse ex-middenvelder moeilijker van de grond.

   

  Davids was aan het begin van zijn carrière nog speler-coach bij de Engelse tweedeklasser Barnet, maar daarna verdween hij wat in de schaduw, eerst bij de U20 van Nederland en daarna als assistent bij Telstar.

   

  Nu krijgt Davids weer zelf de touwtjes in handen. Olhanense speelde van 2009 tot 2014 op het hoogste niveau in Portugal, maar gleed sindsdien af naar de derde klasse, waar het momenteel op de 4e plaats staat.