Dimitri Van den Bergh heeft WK-finale juist voorspeld: "Price wint met 7-3"

  De Welshman Gerwyn Price heeft zijn eerste wereldtitel binnen.

  Dimitri Van den Bergh is niet alleen een steengoede dartsspeler, de Belgische wereldtopper kan ook nog eens erg goed zijn collega's inschatten. Gisteren in de vooravond voorspelde hij bij Sporza een 7-3-zege voor Gerwyn Price in de WK-finale. En zo geschiedde ook.

  Gisteren in de late namiddag blikten we met Dimitri Van den Bergh vooruit op de WK-finale. Daarin daagde de Welshman Gerwyn Price 's avonds tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson uit.

   

  "Price is de speler in vorm", wist Van den Bergh te vertellen in Sporza op Radio 1. "Met de World Series en de World Grand Prix heeft hij al twee toptoernooien gewonnen in 2020."

   

  "Ik zie Price vanavond winnen met een groot verschil: 7-3 in sets", zei de Belgische topspeler. "En anders wordt het 7-5 of 7-6 voor Anderson."

   

  Het werd het eerste scenario. Price won gisteravond exact met 7-3.

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Price bulkt van het zelfvertrouwen. Op de juiste momenten slaat hij toe met de volmaakte worp", somt Van den Bergh de kwaliteiten van de Welshman op. 

   

  "Wanneer het moet, werpt hij 180 of gooit hij perfect uit. Op tops (dubbel 20, red) is Price bijzonder sterk."

  Dimitri Van den Bergh heeft tot in de 1/8e finales geschopt.

  5 weetjes over Gerwyn Price

  • Gerwyn Price (35) is zich pas in 2014 op darts gaan concentreren, daarvoor was hij rugbyspeler. Kijk maar eens naar zijn lichaam.
  • Zijn specialiteit: ballen veroveren om ze pijlsnel en loepzuiver af te leveren bij een ploegmaat.
  • "Iceman" is de bijnaam van Price, met "Ice Ice Baby" als toepassende song om zijn entree te maken in de arena.
  • Een sportieve verliezer is Price niet. Vorig jaar op het WK weigerde hij na zijn halve finale de latere wereldkampioen Peter Wright de hand te schudden (kijk hieronder naar de video). Ze sloten wel snel weer vrede met mekaar.
  • In een vorig leven was Price buitenwipper. In 2010 raakte de Welshman betrokken in een knokpartij, met een stuk of 50 hechtingen aan zijn hoofd als resultaat.