BK veldrijden voor jeugd in Middelkerke en Flémalle (als het tegen dan toegelaten is)

  Aaron Dockx kroonde zich vorig jaar tot Belgisch veldritkampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen.

  De jonge veldrijders mogen dan toch nog wat hoop koesteren dat ze dit jaar voor de Belgische driekleur mogen strijden. De Belgische wielerbond heeft Middelkerke en Flémalle (in Luik) aangeduid als decor voor het BK veldrijden voor jeugd, elite zonder contract en masters.

  Zondag vindt het BK veldrijden plaats in Meulebeke. Dat moest normaal een tweedaagse worden. Maar door de coronamaatregelen staan er maar 2 wedstrijden op het programma: voor de  mannen elite en vrouwen elite.

   

  De Belgische wielerbond is niet bij de pakken blijven neerzitten en heeft 2 nieuwe plekken gevonden die bereid zijn om het BK voor jeugdrenners, elite zonder contract en masters te organiseren.

   

  "Als de Belgische regering de herstart van wedstrijden voor de jeugd toelaat, dan zullen er op 6 februari BK's plaatsvinden op 2 verschillende plaatsen", meldt de Belgische wielerbond.

   

  "Middelkerke zal dan de nieuwelingen, de junioren, de elite 2 en de beloften ontvangen. Flémalle zal de aspiranten, masters en elite 3 ontvangen."