Australian Open gaat in op klacht van hotelbewoners tegen quarantaineplan

  De Australian Open begint op 8 februari, 3 weken later dan normaal.

  Een aantal bewoners van een luxehotel in Melbourne is naar de rechter gestapt om te verhinderen dat hun hotel wordt gebruikt om er tennissers onder te brengen tijdens de quarantaineperiode voor de Australian Open. Het 1e grandslamtoernooi van het jaar begint 3 weken later, op 8 februari. De organisatie heeft de bewoners hun zin gegeven.

  De eigenaars in het Westin Melbourne, onder wie een rist welgestelde zakenmensen, vertelden bezorgd te zijn om hun gezondheid en opperden dat ze nooit geïnformeerd waren over de plannen om het hotel te gebruiken voor de tennissers.

   

  Deelnemers aan de Australian Open moeten bij aankomst down-under 2 weken in quarantaine, uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus. De Australian Open begint op 8 februari, 3 weken later dan normaal.

   

  De groep nam een advocaat onder de arm, die bevestigde dat er gerechtelijke actie werd ondernomen. "Mijn opdracht is een procedure in te leiden, dus dat is wat we zullen doen", zei Graeme Efron maandag.

   

  Volgens de advocaat werden de eigenaars op kerstavond op de hoogte gebracht van de plannen en werd het voorgesteld als een "gedane zaak". "Niemand heeft ons gezegd dat een overheidsinstantie het mandaat heeft gegeven om een gedeeltelijk woonhotel om te vormen tot een quarantainehotel", aldus Efron.

   

  Hij voegde eraan toe dat de eigenaars zich "in de val gelokt voelen". Het management van het Westin verdedigde zich door te stellen dat een "covid-veiligheidsplan" met de eigenaars was opgemaakt.

  Australian Open zal spelers in een ander hotel huisvesten

  De rechtsgang kan gestopt worden aangezien de organisatie van de Australian Open vannacht aangekondigd heeft dat het bewuste Westin-hotel niet zal worden ingepalmd door spelers en hun stafleden. 

   

  "De gezondheid en veiligheid van iedereen is onze prioriteit", was de afsluiter van de mededeling.