Mathieu van der Poel over programma: "Geen Omloop en Kuurne, Roubaix als hoogtepunt"

  Van der Poel maakt van de Ronde en Roubaix zijn hoofddoelen in het voorjaar.

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft voor de veldrit in Hulst wat meer prijsgegeven over zijn programma op de weg. "Ik denk dat de UAE Tour een betere aanloop naar mijn klassiekers is dan het openingsweekend", vertelt Van der Poel.

  Mathieu van der Poel opent zijn wegseizoen in de UAE Tour (21-27 februari) en laat dus het Belgische openingsweekend aan zich voorbijgaan.

   

  "Ik denk dat dat een betere aanloop is richting de klassiekers waarop ik nog net iets meer mijn pijlen richt dan het openingsweekend", licht Van der Poel zijn keuze toe.

   

  Daarna staat Van der Poel voor het dilemma Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico. Als hij naar Parijs-Nice gaat, kan hij de Strade Bianche daags voordien niet rijden.

   

  "Daar had ik nog niet bij stilgestaan", zegt Van der Poel. "Ik moet het nog eens allemaal bekijken. Als het gaat, zou ik wel graag de Strade Bianche rijden."

   

  "De rest van mijn programma zal een beetje hetzelfde zijn zoals altijd. Met als hoofddoel de 2 monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Hel zou het hoogtepunt van mijn voorjaar moeten zijn."