Ga naar de inhoud

Ex-Europees jeugdkampioene Nenah De Coninck zet punt achter carrière

Nenah De Coninck scheerde hoge toppen in de jeugdcategorieën.

Nenah De Coninck, die zich in 2015 tot Europees kampioene U20 kroonde op de 400 meter horden, stopt op 24-jarige leeftijd met atletiek. De Coninck, die kampte met een eetstoornis, maakte het nieuws bekend op Instagram.

"Dit is het einde. Iemand zei mij ooit dat ik van mezelf een prioriteit moest maken en dat heb ik nu gedaan", schrijft De Coninck op Instagram. "Van 2007 tot 2020, het is mooi geweest. Merci allemaal! Tijd voor iets nieuws."

 

Na haar Europese titel bij de jeugd in 2015 haalde de hordeloopster nooit meer haar hoogste niveau. In september kwam ze met een aangrijpende getuigenis naar buiten over de eetstoornis waar ze al jaren mee kampte. 

 

Het afgelopen seizoen was ze na enkele bijzonder moeilijke jaren weer op de goeie weg en sloot ze opnieuw aan bij de Belgische top, maar internationaal niveau was nog te hoog gegrepen. Nu houdt De Coninck het dus al op 24-jarige leeftijd voor bekeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.