"Betalen van individuele premies is niet meer leefbaar in provinciaal voetbal"

  Het amateurvoetbal lijdt onder de coronacrisis.

  Het amateurvoetbal kreunt onder de coronacrisis. Derdeprovincialer Sint-Jozef Londerzeel heeft daardoor beslist om geen individuele premies meer te betalen aan de spelers.

  De competitie in het amateurvoetbal ligt al lange tijd stil en de financiële problemen worden alleen maar groter.

  Derdeprovincialer Sint-Jozef Londerzeel heeft daarom beslist dat de club geen individuele premies meer zal betalen aan de voetballers zodra de competitie hervat wordt.

   

  "Het betalen van individuele winstpremies in het provinciale voetbal is voor geen enkele club meer leefbaar",  zegt Jurgen Vermeire, voorzitter van Sint-Jozef Londerzeel. "Daarom stoppen we daarmee."

  "We hebben beslist om over te stappen naar een soort van collectieve vergoeding. Zo willen we het voetbalplezier weer naar boven laten komen." 

  We hebben beslist om over te stappen naar een soort van collectieve vergoeding.

  Voorzitter Sint-Jozef Londerzeel

  Voor de spelers zelf is het even schrikken dat de premies wegvallen, omdat dat systeem een gewoonte is voor hen.

   

  "Ik kan niet in de plaats van de spelers oordelen of die premies belangrijk zijn of niet", zegt de voorzitter. "Wij hebben in elk geval een keuze gemaakt en we keren niet terug op onze beslissing."

   

  De spelers van Sint-Jozef Londerzeel hebben bedenktijd gekregen of ze willen blijven of niet. "Enkele spelers hebben al bevestigd dat ze bij het team blijven. Ik denk dat er nog spelers zullen volgen."

  "Mooi signaal als andere clubs ons voorbeeld volgen"

  Zullen bepaalde spelers niet overstappen naar een team in de buurt dat wel individuele premies blijft betalen?

   

  "Als club hebben we al veel positieve berichten gekregen van de ploegen in de buurt over de beslissing die we genomen hebben. Het zou een mooi signaal zijn als andere clubs ons voorbeeld volgen."

   

  Wat de heropstart van de competitie betreft, daarvoor is half februari als datum geprikt.