meest recent

Antwerp Giants blijven ook na streekderby tegen Mechelen ongeslagen

zo 3 januari 2021 17:03
De Antwerp Giants (archieffoto) hadden niet veel overschot in Mechelen.

De Antwerp Giants hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. De Giants wonnen zondagmiddag met 74-77 op het veld van Kangoeroes Mechelen. Antwerp blijft zo na 5 competitieduels nog steeds ongeslagen, net als Bergen. Mechelen-Antwerp was de enige match van het weekend in de EuroMillions Basketball League.

Onder impuls van een uitstekende Marvin Clark nam de thuisploeg de touwtjes in handen in de beginfase van de wedstrijd, maar in het tweede kwart zetten de Giants een tandje bij. Vanaf de vrijworplijn zorgden de bezoekers voor een klein kloofje bij de rust: 40-45.

Die kloof diepte Antwerp mondjesmaat uit na de rust, tot Mechelen bij een 55-66-tussenstand plots een 11-0 plaatste. In een spannend slot met bommen langs alle kanten stak de thuisploeg haar hand uit naar de zege, maar de Giants hadden het laatste woord met een driepunter van Kesteloot en een dunk van Faye.

Mechelen - Antwerp Giants 74-77

• Quarters: 25-22, 15-23, 15-18, 19-14

• Topschutters Mechelen: Clark 25, Foerts 10, Thompson 10

• Topschutters Antwerp Giants: Kesteloot 15, Bleijenbergh 12, Faye 11