Supermakelaar Jorge Mendes richt zijn pijlen nu ook op het peloton

  Jorge Mendes

  Jorge Mendes, een absoluut zwaargewicht in het wereldje van de voetbalmakelaars, doet zijn intrede in het wielrennen. Zijn bedrijf Polaris Sports gaat in zee met Corso, waardoor Mendes onder meer Deceuninck-Quick Step-renner João Almeida in zijn portefeuille krijgt.

  Jorge Mendes is een van de invloedrijkste figuren in de voetbalwereld. De Portugese makelaar behartigt onder meer de belangen van Cristiano Ronaldo en José Mourinho.

   

  Daarnaast heeft Mendes ook een groot aandeel in de opmars van Wolverhampton, waar hij voor een invasie aan Portugese spelers gezorgd heeft.

   

  Dankzij een samenwerking tussen Mendes' bedrijf Polaris Sports en Corso Sports duikt de Portugese makelaar nu ook op in het wielrennen, waar hij zich vooral wil richten op Portugees wielertalent. 

   

  Met João Almeida, die al vertegenwoordigd werd door Corso, krijgt hij meteen een Portugees goudhaantje in zijn portefeuille. Hij zou vooral hun portretrechten behartigen en niet de onderhandelingen met de teams voeren.

   

  "Polaris Sports en Corso hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten", laat Polaris weten in een persbericht. "We willen de commerciële mogelijkheden van Portugese sporters optimaliseren. We verwachten dat de samenwerking met Corso erg succesvol zal zijn."

   

  Naast João Almeida zal ook Ruben Guerreiro vertegenwoordigd worden door Polaris. Corso van zijn kant had al enkele grote namen onder dak, met onder meer Mads Pedersen, Tao Geoghegan Hart en Søren Kragh Andersen.