Rangers zetten titelambities kracht bij met tweede zege in Old Firm tegen Celtic

  Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 70e minuut.

  De Rangers uit Glasgow zijn goed op weg om voor het eerst sinds 2011 de Schotse titel te pakken. Het team van Steven Gerrard versloeg eerste achtervolger én stadsgenoot Celtic vandaag in de tweede Old Firm van het seizoen met 1-0. Het verschil tussen de twee clubs is nu 19 punten.

  De Old Firm is traditioneel één van de hoogtepunten van het seizoen in de Schotse voetbalcompetitie. 

   

  Door de coronacrisis heeft de wedstrijd even wat van zijn charme verloren nu er geen volk in het stadion mag zitten, maar op het veld ging het er toch fel aantoe tussen de stadsgenoten.

   

  De Rangers haalden het uiteindelijk met 1-0 na een own goal van Callum McGregor in de 70e minuut. Kort daarvoor vielen de bezoekers met tien na rood voor Nir Bitton. 

   

  Na 22 speeldagen verloren de Rangers nog geen enkele keer. Bovendien kreeg het team slechts 5 tegendoelpunt en maakte het er zelf 57. In het klassement volgt eerste achtervolger Celtic al op 19 punten. De stadsgenoot speelde wel drie wedstrijden minder. 

   

  Het ziet er dus goed uit voor het team van Steven Gerrard, dat voor het eerst sinds 2011 op weg lijkt naar de Schotse titel. Het wordt de 55e uit de clubgeschiedenis.

  Rangers is bezig aan een indrukwekkend seizoen