OFFICIEEL: Ex-speler Mauricio Pochettino is de nieuwe trainer van PSG

  Mauricio Pochettino.

  Mauricio Pochettino is de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De 48-jarige Argentijn, ex-speler van de club, volgt Thomas Tuchel op in de Franse hoofdstad. Pochettino zat zonder werk sinds hij in november 2019 bij Tottenham werd ontslagen.

  PSG is voorlopig pas derde in de Ligue 1 en daar kunnen de Qatarese bazen van de topclub niet mee lachen. Daarom werd coach Thomas Tuchel dinsdag bedankt voor bewezen diensten.

   

  De naam van Mauricio Pochettino deed meteen de ronde om de Duitser op te volgen, vandaag volgde de officiële bevestiging. Hij ondertekende een contract tot 30 juni 2022.

   

  De 48-jarige Argentijn zat sinds zijn ontslag bij Tottenham zonder club. Hij speelde in zijn voetbalcarrière drie seizoenen voor PSG en won in 2001 de Intertoto Cup met het Franse team.

   

  De keuze voor Pochettino is wellicht ook strategisch. Hij is een landgenoot van Lionel Messi en die zouden ze bij PSG maar wat graag transfervrij willen aantrekken komende zomer.

  "Deze club heeft een speciale plaats in mijn hart"

  In een eerste reactie laat Pochettino weten heel tevreden te zijn. Hoe kan het ook anders? "Ik ben extreem gelukkig en vereerd dat ik de nieuwe trainer van PSG ben", zegt hij op de clubwebsite. 

   

  "Ik bedank het bestuur voor het vertrouwen. Deze club heeft steeds een speciale plaats in mijn hart ingenomen. Ik heb prachtige herinneringen aan onder meer de unieke sfeer in het Parc des Princes."   

   

  Pochettino zegt ernaar uit te kijken om samen te werken met de spelers "die tot de meest getalenteerde ter wereld horen". "Deze ploeg heeft een fantastisch potentieel en ik ga er met mijn staf alles aan doen om met PSG de best mogelijke resultaten in alle competities te halen."

  Deze ploeg heeft een fantastisch potentieel en ik ga er met mijn staf alles aan doen om met PSG de best mogelijke resultaten in alle competities te halen.

  Mauricio Pochettino