Ga naar de inhoud

meest recent

Elabdellaoui heeft zwaar oogletsel na vuurwerkongeval, toekomst als voetballer onzeker

 za 2 januari 2021 18:54
Omar Elabdellaoui
Omar Elabdellaoui

De Noorse international Omar Elabdellaoui kampt na een ongeval met vuurwerk op oudejaarsavond met problemen aan zijn gezichtsvermogen, maar de toestand van de speler van Galatasaray begint te verbeteren. Dat hebben artsen van het ziekenhuis van Istanboel zaterdag gemeld.

De 29-jarige verdediger raakte zwaargewond aan zijn ogen nadat vuurwerk ontploft was in zijn hand. Het incident gebeurde bij hem thuis op oudejaarsavond.

 

Vooral het rechteroog van Elabdellaoui is er erg aan toe, klinkt het bij de artsen. Zij benadrukken evenwel dat de toestand van zijn beide ogen verbeterd is na behandeling. Het is momenteel nog onduidelijk of hij permanente schade aan zijn ogen heeft opgelopen en of hij ooit weer kan voetballen.

 

De 49-voudige Noorse international liep ook tweedegraads brandwonden op in zijn gezicht. Daarvoor zal hij een operatie ondergaan.

 

Elabdellaoui speelt pas sinds afgelopen zomer voor Galatasaray. De rechtsachter heeft ook een verleden bij onder andere Olympiacos, Hull, Manchester City en Feyenoord.

De Galatasaray-spelers met een T-shirt om Elabdellaoui een hart onder de riem te steken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.