Iserbyt redt klassement met pijnlijke elleboog: "Dit had ik niet verwacht"

  Eli Iserbyt blijft leider in het X²O-klassement.

  Na een pijnlijke valpartij in Heusden-Zolder kwam Eli Iserbyt dan toch aan de start in de GP Sven Nys in Baal. Iserbyt redde zijn X²O-klassement met een ijzersterke prestatie. "Het was beter dan verwacht."

  "Dit had ik niet verwacht, ik had echt een goed gevoel"

  Voor de start gaf Iserbyt nog aan dat hij zeker niet pijnvrij was. "Alle steun komt van een tape voorlopig. Bergop lukt het, enkel bergaf is het hobbelig en daar voel ik altijd pijn."

   

  "Hopelijk wordt het niet erger. Ook balkjes lukken niet en de start wordt moeilijk. Maar ik zal hier een uur rondrijden, al is het met pijn. Het wordt de schade beperken."

   

  Maar tijdens de wedstrijd was daar maar weinig van te merken. De Europese kampioen startte sterk en deed ook een tijdje mee voor de zege. Uiteindelijk zou hij vierde worden en blijft hij leider in het klassement.

   

  "Het ging vrij vlot, zeker in het begin", klinkt het bij Iserbyt. "Maar de laaste 2 rondes voelde ik de pijn weer naar boven komen. Ik denk dat de adrenaline van bij de start wat verdwenen was. Het beste was er wat af."

   

  "Gezien het klassement ben ik heel blij, maar ook gezien de prestatie. Dat had ik echt niet verwacht. Misschien waren de benen iets beter dan verwacht omdat ik de afgelopen dagen iets minder heb gedaan en daardoor iets frisser ben."

   

  "Ik weet het niet, maar ik had echt een goed gevoel. Maar op het einde kwam de pijn weer naar boven. Ik denk dat dit het hoogst haalbare was vandaag."

  Van der Poel (1e): "Voelde me niet super"

  Van Aert (2e): "Had wat schakelproblemen toen Mathieu wegreed"

  Pidcock: "Weer vertrouwen na vorige week"

  Bekijk het verslag van de GP Sven Nys