Ganaye (KV Oostende) wordt ook CEO bij Franse tweedeklasser Nancy

  De Amerikaanse meerderheidsaandeelhouders van KV Oostende hebben een akkoord bereikt om ook de Franse tweedeklasser AS Nancy over te nemen. Het wordt na Oostende, Barnsley en Thun de 4e club in het consortium.

  “De gesprekken met AS Nancy liepen al enkele maanden en werden op deze laatste dag van het jaar afgerond,” zo meldt de Oostendse CEO Gauthier Ganaye. De Fransman zal bij Nancy dezelfde rol vervullen als bij Oostende.

   

  “Dat wil echter niet zeggen dat ik mijn taken bij KVO neerleg of verminder. Het feit dat er een nieuwe club wordt toegevoegd aan het consortium betekent óók voor KVO nog meer mogelijkheden inzake sportieve en economische groei."

   

  "De verschillende clubs kunnen elkaar enkel maar versterken in hun werking. Daarbij houden we steeds rekening met de lokale verankering en identiteit van de clubs.”

   

  Nancy degradeerde in 2017 van eerste naar tweede klasse en staat daar nu op de 17e plaats.