Opgelapte Iserbyt rijdt morgen mee in Baal: "Wil leider blijven in klassement"

  Eli Iserbyt staat in de X²O-stand 2'32" uit voor Lars van der Haar.

  6 dagen na zijn val in Heusden-Zolder voelt Eli Iserbyt zich weer crossklaar. Morgen verdedigt hij in Baal zijn leiderstrui in de X²O-Trofee.

  Eli Iserbyt kwam vorige week zaterdag zwaar ten val in de Superprestige-veldrit van Heusden-Zolder. In een bocht ging de Europese kampioen onderuit, Iserbyt lag te kermen van de pijn.

   

  In het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld. Iserbyt had wel nog last van een pijnlijke elleboog, maar dat is ondertussen bijna verholpen.

   

  "Ik heb net even gereden in het bos", reageert Iserbyt. "Bij sommige bewegingen heb ik nog wat pijn, maar voor een uur moet dat wel lukken."

  Vallen op mijn arm zou niet optimaal zijn. Maar ik denk dat ik dat risico gewoon moet nemen.

  Eli Iserbyt

  Iserbyt wil koste wat kost zijn leiderstrui in de X²O-Trofee verdedigen. "Ik heb 2'30" voorsprong op mijn eerste achtervolger. Dat biedt perspectieven. Als ik maar een halve minuut voorsprong had, had ik er misschien voor gekozen om niet te starten."


  "Ik wil leider blijven in het klassement, de wedstrijd uitrijden en een goed gevoel overhouden richting het BK. Het is belangrijk dat ik wedstrijdritme blijf 

  hebben."

   

  De Europese kampioen zal de risico's proberen te beperken met tape. "Vallen op mijn arm zou niet optimaal zijn. Maar ik denk dat ik dat risico gewoon moet nemen."

  Iserbyt 3 dagen geleden met brace rond elleboog

  VIDEO: De pechdag van Eli Iserbyt in Heusden-Zolder

  Kijk morgen live

  Op nieuwsjaardag hoeft u op Sporza niets te missen van de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Om 13.45u kan u kijken naar de cross bij de vrouwen op Eén en in onze app. Om 15u zijn de mannen aan de beurt.