Zeg niet langer Lewis Hamilton, maar wel Sir Lewis Hamilton

  Lewis Hamilton.

  Voor Lewis Hamilton is 2020 toch een topjaar geworden. De Britse F1-rijder werd niet alleen voor de 7e keer wereldkampioen, vandaag raakte bekend dat hij binnenkort ook geridderd wordt door de Queen. Zeg dus niet meer Lewis Hamilton, maar wel Sir Lewis Hamilton.

  Elk jaar worden in het Verenigd Koninkrijk bij de jaarwisseling een aantal mensen geridderd door Queen Elizabeth II.

   

  In 2021 is het de beurt aan Lewis Hamilton. De 35-jarige F1-rijder werd dit jaar voor de 7e keer wereldkampioen in zijn sport en kwam daarmee op gelijke hoogte van legende Michael Schumacher.

   

  Voor Hamilton is het niet de eerste onderscheiding. In 2008 werd hij na zijn eerste wereldtitel al lid van de "Most Excellent Order of the British Empire" (MBE). Nu hij geridderd wordt, mag hij zich "Sir" Lewis Hamilton noemen.