Van der Poel: "Als het aan mij ligt, kies ik voor de Olympische Spelen"

  Van der Poel wil dolgraag mountainbiken in Tokio volgend jaar.

  Dankzij zijn zege in Bredene sloot Mathieu van der Poel het "coronajaar" 2020 op een mooie manier af. Na afloop van de wedstrijd werd hem ook nog een actueel dilemma voorgelegd: de Tour of de Olympische Spelen?

  Aan de kust kon enkel Toon Aerts vandaag de 25-jarige Van der Poel wat weerwerk bieden, tot de Belg pech kende. De wereldkampioen boekte op die manier zijn 5e zege van het seizoen.

   

  "Dit was een vrij leuke cross. Het was ploeteren op bepaalde stukken van het parcours, maar op het achterste gedeelte liep het dan wel weer goed", vertelt Van der Poel.

   

  "Ik zag dat ik plots een mooie voorsprong bij elkaar had gefietst, maar wist niet dat dit kwam omdat Aerts lek stond. Ik kon op dat moment niet meer inhouden en besloot zo voort mijn eigen wedstrijd te rijden."

   

  "Het is een heel raar jaar geweest. Het coronavirus heeft alles omgegooid, niet alleen voor ons als wielrenners. We mogen tevreden zijn met de wedstrijden die wel plaatsvonden, anders had het er echt vreselijk uitgezien."

   

  (lees voort onder het verslag van de cross in Bredene)

  "Denk dat de ploeg meer waarde hecht aan de Tour"

  Voor Van der Poel wordt het vermoedelijk kiezen tussen de Tour de France en de Olympische Spelen, aangezien er in Tokio een verplichte quarantaine van twee weken zit aan te komen. 

   

  "Als ik moet kiezen tussen de Tour de France en het mountainbiken op de Olympische Spelen, dan ga ik vol voor het laatste natuurlijk."

   

  "Maar dat hangt wellicht niet van mij alleen af. Voor mij is het allemaal heel snel beslist, maar ik denk dat de ploeg meer waarde hecht aan mijn deelname in de Ronde van Frankrijk."