Ga naar de inhoud

Riccardo Minali promoveert dankzij Intermarché-Wanty Gobert weer naar WorldTour

 wo 30 december 2020 19:23
Riccardo Minali in 2019 bij Israël Cycling Academy.

Intermarché-Wanty Gobert heeft zijn selectie voor volgend seizoen versterkt met Riccardo Minali. De 25-jarige snelle Italiaan komt over van Nippo en ondertekende een contract voor één seizoen.

Riccardo Minali kwam in 2017 op het hoogste niveau binnen bij Astana. De Italiaanse sprinter kon in twee seizoenen in de WorldTour niet echt potten breken. 

 

De zoon van Nicola Minali, meervoudig ritwinnaar in de Tour, Vuelta en Giro, deed nadien ervaring op in het continentale circuit bij Israël Cycling Academy (2019) en Nippo (2020), waar hij geen contract kreeg voor volgend seizoen.

 

Intermarché-Wanty Gobert is wel geïnteresseerd in de Italiaan en gaf hem een contract tot het einde van 2021. "Ik kan me geen beter kerstcadeau bedenken na een heel moeilijk jaar", zegt Minali.

 

"Als Italiaan droom ik uiteraard van de Giro en Milaan-Sanremo. Ik kijk ernaar uit om snel in de kleuren van mijn nieuwe werkgever te rijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.