Pauzeknop voor de Premier League? "Wat we ook doen, corona sluipt rond in de clubs"

  Sam Allardyce uit zijn bezorgdheid.

  Het coronavirus laat ons nog altijd niet los en in Groot-Brittannië houden ze hun adem in voor de virusvariant die wild om zich heen grijpt. Ook de Engelse competitie kent steeds meer positieve gevallen, waardoor een onderbreking van de Premier League op tafel wordt gegooid. Al zijn de meningen bij de coaches verdeeld.

  "De veiligheid van iedereen staat boven alles"

  Net als het coronavirus kennen de Engelse clubs geen winterstop. Het eivolle speelschema wordt bovendien nog eens bemoeilijkt door de mutatie van COVID-19, de variant van het virus die fors uithaalt in Groot-Brittannië.

   

  Maandag werd Everton-Manchester City uitgesteld door een reeks besmettingen bij de bezoekers, de Premier League rapporteerde gisteren 18 positieve gevallen tussen 21 en 27 december, het hoogste aantal in een week tijd dit seizoen.

   

  West Bromwich-coach Sam Allardyce - hij verloor gisteren met 0-5 van Leeds - vindt dat het tijd is om in te grijpen. "De veiligheid van iedereen staat boven al de rest", is zijn standpunt. West Brom staat 19e in het klassement.

   

  "Ik luister naar de nieuwsberichten en hoor dat de variant zich sneller verspreidt dan het originele virus... We kunnen maar op één manier correct handelen en dat is het invoeren van een pauze."

   

  "Ik ben zelf 66 jaar. Het laatste wat ik wil, is besmet geraken met het virus. Ik maak me zorgen over mijn eigen situatie en over het voetbal. Wat we ook proberen of doen, het virus sluipt rond in de clubs."

  We kunnen maar op één manier correct handelen en dat is het invoeren van een pauze.

  Sam Allardyce, coach West Bromwich

  United-coach: "Wanneer zullen we die matchen dan spelen?"

  Zoals altijd zijn de meningen verdeeld. Ole Gunnar Solskjaer, de T1 van Manchester United, meent dat een onderbreking van de competitie het speelschema alleen nog maar complexer zal maken.

   

  "Ik zie geen voordelen bij het tijdelijk stoppen van de competitie", reageerde de Noor op de visie van Allardyce. "Wanneer zullen we al die matchen dan spelen?"

   

  "We beseffen allemaal dat dit een zeer moeilijk jaar is. Eventjes niet meer spelen zal geen verschil uitmaken", gaf Solskjaer nog mee. Dat Manchester United de goeie vorm te pakken heeft, zal wellicht meespelen in dat standpunt.

  Ex-speler en analist Gary Neville: "Voetbal kan veilig gespeeld worden. Ik vind niet dat we moeten stoppen. Het virus zal in enkele weken niet verdwijnen"