Anderlecht houdt jeugdtalent "Super Mario" Stroeykens (16) wat langer vast

  Anderlecht heeft het 16-jarige talent Mario Stroeykens een nieuw contract voorgeschoteld. Het jeugdproduct van paars-wit tekende een contract tot 2023. "Vooral in de laatste 30 meter ben ik heel creatief."

  Stroeykens, ook Belgisch jeugdinternational, maakte deze zomer de overstap van de beloften naar de A-kern en kreeg afgelopen weekend een eerste selectie van coach Vincent Kompany. Hij kan zowel op de flank als in de spits spelen.

   

  Peter Verbeke, Sports Director:  "Mario beschikt op zeer jonge leeftijd al over heel wat technische en fysieke kwaliteiten. Door sinds de zomer al met de A-kern te trainen zet hij de nodige stappen om op termijn een belangrijke speler te kunnen worden voor onze club."

   

  "Ze noemen me Mari en Frutos noemt me Marito en Super Mario", stelt Stroeykens zichzelf voor. "Ik ben een echte "Purple Ket". Anderlecht is mijn thuis, ik ben hier opgegroeid."

   

  "Ik ben vooral een sterk fysieke speler die ook snel is. In de laatste 30 meter ben ik heel creatief."