Toernooi van Indian Wells uitgesteld door coronakopzorgen

  Dominic Thiem won de laatste editie in 2019.

  Ook de maand maart lijkt te vroeg te komen voor Indian Wells. Het toptoernooi in Californië wordt uitgesteld naar een latere datum door het coronavirus. Ook in 2020 kon het "vijfde grandslamtoernooi" niet doorgaan.

  Het coronavirus blijft Indian Wells dwarsbomen. In 2020 kon het prestigieuze toernooi niet doorgaan, en ook in 2021 zal het niet in maart plaatsvinden. De organisatoren zoeken een nieuwe datum.

   

  "We proberen in de nabije toekomst de plannen bekend te maken", klinkt het. "Deze beslissing werd genomen in overleg met de staat en de lokale gezondheidsautoriteiten."

   

  De ATP maakte dinsdag de tenniskalender na de Australian Open (8-21 februari) tot begin april bekend. In die periode zijn tien toernooien voorzien. Het toernooi van Rotterdam, dat van 6 tot en met 14 februari gepland was, verhuist naar de eerste week van maart (27/02-7/03). 

   

  Ook andere toernooien kregen nieuwe speeldata. Het Masters 1000-toernooi in het Amerikaanse Miami zal zoals gepland van 22 maart tot en met 4 april plaatsvinden. Na Miami begint in principe het gravelseizoen.