Officieel: PSG neemt afscheid van trainer Thomas Tuchel

  Het hing al een aantal dagen in de lucht, maar nu heeft PSG zelf het nieuws officieel bekendgemaakt: Thomas Tuchel is niet langer trainer in Parijs. Mauricio Pochettino is zijn gedoodverfde opvolger, maar hierover communiceerde PSG nog niet.

  De Franse sportkrant L'Equipe wist bijna een week geleden al dat Thomas Tuchel zou vliegen, maar PSG heeft nog een paar dagen gewacht om het nieuws zelf te lanceren. "Na een grondige analyse van de sportieve situatie hebben we beslist om een einde te maken aan de samenwerking", klinkt het.

   

  Tuchel kwam in juli 2018 Unai Emery vervangen. Net als zijn voorganger veroverde hij - bijna vanzelfsprekend - tal van trofeeën in Frankrijk zelf, maar de Duitser slaagde er ook in om PSG tot in de finale van de Champions League te loodsen, die het wel verloor van Bayern.

   

  Dit seizoen draait het behoorlijk stroef bij PSG. Na 17 speeldagen staat het zelfs maar op de 3e plaats in de competitie, weliswaar op amper 1 punt van leider Lyon. Mauricio Pochettino, de ex-trainer van onder meer Tottenham, is de overweldigende favoriet om Tuchel op te volgen.