Kopecky heeft de smaak te pakken: ze rijdt ook Hulst en BK veldrijden

  Lotte Kopecky heeft haar veldritprogramma deze winter nog wat uitgebreid. Ze reed al 5 crossen en zal nu ook zondag in Hulst en een week later aan het BK deelnemen. "Ik amuseer mij. Er is geen stress, niets moet."

  Aanvankelijk leek het in Ruddervoorde een eenmalige uitstap naar het veld te worden voor Lotte Kopecky, maar de cross beviel haar zo dat ze sindsdien nog bij 4 andere veldritten aan de start verscheen. En daar komen er met Hulst en het BK nog 2 bij.

   

  "Ik vond het zondag de max in Dendermonde", vertelt Kopecky. "Ook in een wegkoers rijd ik graag in de regen en ik keek echt uit naar die wedstrijd. Ik had nog nooit in de modder gereden. Ik had het jammer gevonden indien de wedstrijd was afgelast door de storm."

   

  Waarom heeft Kopecky nog 2 crossen toegevoegd aan haar programma. "Waarom niet? Het komt niet in conflict met mijn wegseizoen, ik laat er geen trainingen voor vallen. Het is een leuke afwisseling, ik vind het plezant en die crosstechniek kan me in de Strade Bianche of Parijs-Roubaix misschien ook nog wel van pas komen." 

   

  "Dus ja, ik kijk er altijd naar uit om te crossen. Ik amuseer me, er is geen stress, niets moet. Ik ga er niet vanuit dat ik podium rijd, al sluit ik het ook niet uit. Alles mag, maar niets moet. Dat is het plezante aan de cross."

  Kopecky spuit zelf haar fiets proper na de Koppenbergcross