Extra time over Leko: "Vertrek is verlies voor de competitie"

  Was de overwinning tegen Charleroi de laatste van Leko als trainer van Antwerp?

  Frank Raes en zijn gasten praatten gisteren in Extra Time na over de 19e speeldag van de Jupiler Pro League. Het nakende vertrek van Ivan Leko naar China mocht dan ook zeker niet ontbreken. "Je gaat naar daar voor het geld, zo simpel is het", aldus de terugkerende Jan Boskamp.

  "In vergelijking met 6 of 7 jaar geleden krijgt hij weinig"

  Johan Boskamp, die van 2001 tot 2005 zelf in het Midden-Oosten vertoefde, begrijpt de keuze van Leko. "Je gaat naar daar omdat je goed je boterham verdient. Hij krijgt 5 miljoen euro netto op 2 jaar, maar 6 of 7 jaar geleden zou dat weinig geweest zijn."

   

  "Ik denk ook dat hij niet meer het volle vertrouwen voelde", voegt Filip Joos daar aan toe. "Gaan we er nu ook niet te simpel over, want hij tekent nog altijd een contract."

   

  "Wij weten ook dat Leko in beeld is gekomen door die zege tegen Tottenham en Mourinho. Het is dus eigenlijk wel pervers. Je wint van Tottenham en dan beland je plots in boekjes van dat soort makelaars en clubs. Dat is eigenlijk je toegangsticket."

   

  Toch sluit Gert Verheyen zich daar niet volledig bij aan. "Het is niet alleen die match tegen Tottenham. Dat helpt natuurlijk, maar het is niet het enige. Je krijgt alleen zo'n aanbod als je al iets gepresteerd hebt natuurlijk."

  Frank Raes en zijn gasten praatten gisteren na over de 19e speeldag in België.

  "Vertrek van Leko is een verlies voor de competitie"

  "Het is ook anders als je als trainer ergens begint en spelers meeneemt", aldus Verheyen. "Dan is het moeilijk om tegen die jongens na 4 maanden te zeggen dat je vertrekt."

   

  "Gerkens zal hier natuurlijk niet echt tevreden mee zijn", merkt Joos nog op. 

   

  "Maar het vertrek van Leko is natuurlijk een verlies voor de competitie. Hij laat zijn ploegen altijd goed voetballen. De metamorfose van Antwerp was mooi om naar te kijken, ondanks iets te veel puntenverlies in de competitie."

   

  "De opvolger kan niet plots terug naar de oude manier van spelen. Ze zullen wel iemand nemen die hetzelfde soort voetbal wil verderzetten."

  Bekijk het gesprek over het vertrek van Leko: