Jan Boskamp keert terug in stijl: herbeleef de leukste momenten van zijn comeback in Extra Time

  Na een lange afwezigheid vierde Jan Boskamp gisteren zijn terugkeer in Extra Time.

  Na een afwezigheid van 5 jaar maakte Jan Boskamp gisteren zijn langverwachte comeback in Extra Time. De Nederlander voelde zich duidelijk als een vis in het water en werkte meermaals op de lachspieren van zijn gesprekspartners. Geniet hier nog eens van de leukste momenten van zijn kleurrijke terugkeer.

  "Ik word gek van die corona"

  Op de vraag of hij genoten had van het afgelopen voetbalweekend reageerde de Nederlandse analist alvast duidelijk: "Neen, heb jij wel genoten dan?"

   

  "Maar ik ben niet in slaap gevallen, al gebeurt dat wel vaker de laatste tijd. Terwijl ik naar een wedstrijd aan het kijken ben, knal ik dan zo in slaap."

   

  "Ik word gewoon gek van die corona. Ik kom uit mijn bed, neem een douche, eet een hapje en ga dan op de bank liggen."

   

  "Ga je niet soms eens stappen", vroeg Frank Raes zich vervolgens af. "Stappen? Ik ben al blij dat ik hier geraakt ben", reageerde Boskamp op zijn gevatte manier.

  Van der Elst: "Boskamp duwde me tegen de deur, met nog een ploegmaat op zijn rug"

  Dat Boskamp als speler geen doetje was, is geen grote verrassing. Ook Franky Van der Elst, ploegmaat van de Nederlander bij RWDM, kan daarover meespreken.

   

  "Op training speelden we onder Cor Brom vaak wedstrijdjes. Wanneer de bal buiten ging, mocht degene die er het snelst bij was opnieuw intrappen."

   

  "Op een bepaald moment gaf Boskamp me een duw net voor ik de bal wilde oprapen, waardoor ik in de struiken vloog. Ik noemde hem een klootzak, waarop hij antwoordde mij na training te zullen opwachten."

   

  "Normaal had Jan de gewoonte om snel te vertrekken, maar nu bleef hij zitten. Zijn plaats was ook net naast de deur, waardoor ik sowieso langs hem moest passeren."

   

  "Uiteindelijk besloot ik te vertrekken, maar op het moment dat ik langs hem liep, sprong hij recht en begon hij me te duwen. Op enkele seconden had hij me 10 meter verder tegen de deur van de bezoekers vast. Met een ploegmaat op zijn rug."

  Verheyen: "Boskamp was hard op training"

  Ook Gert Verheyen speelde nog samen met Boskamp. "Ik herinner me nog dat ik bij Lierse soms alleen met hem moest trainen."

   

  "Ik kreeg de bal dan toegespeeld met de rug naar doel en Boskamp stond achter mij als verdediger. Echt verdedigen was dat wel niet, want hij schopte gewoon."

   

  "Ook duwen en trekken hoorde daarbij en ik moest dan in die omstandigheden de bal proberen bijhouden."

   

  Toch heeft Verheyen ook veel te danken aan de Nederlander. Als trainer van Lierse lanceerde Boskamp namelijk de voetbalcarrière van de 16-jarige Verheyen.

   

  "Mijn ouders wilden niet dat ik al elke dag ging trainen, want ik moest nog 2 jaar studeren. Boskamp stelde daarom voor om 2 keer per week te komen, maar dat heeft maar 2 weken geduurd."

   

  "Uiteindelijk trainde ik elke dag mee en het weekend na mijn 16e verjaardag mocht ik meedoen met de eerste ploeg."

  "Ik vertrok niet naar het Midden-Oosten met een schep en emmer"

  Het vertrek van Ivan Leko naar China was natuurlijk ook een van de gespreksonderwerpen gisteren. Als voormalig trainer heeft Boskamp alvast begrip voor de keuze.

   

  "Ik ben vroeger zelf naar de woestijn in het Midden-Oosten gegaan en ik nam echt geen schepje en emmertje mee hoor.  Je gaat naar daar omdat je lekker geld verdient."

   

  Wanneer Filip Joos zich vervolgens afvraagt hoe het komt dat Leko plots wordt opgemerkt in China heeft de Nederlander opnieuw een antwoord klaar.

   

  "Dat is gewoon door een Chinese jongen die in Leuven woont. Ye, Lee of Bruce Lee, het kan allemaal."

  "Leuk dat Amuzu met zijn 1 meter 20 een kopduel wint"

  Wanneer de gasten het aan tafel over de prestatie van Francis Amuzu (Anderlecht) hebben tegen Beerschot, doet Boskamp opnieuw zijn duit in het zakje.

   

  "Amuzu is geloof ik 1 meter 20 groot en  hij wint dan een kopduel van een gozer van 1 meter 90.  Hij sprong gewoon een kop hoger. Dat vond ik wel leuk om te zien."