Verheyen: "Komst van Dost is geen goed nieuws voor De Ketelaere"

  Waar plaatst Clement Charles De Ketelaere op zijn schaakbord?

  Met Bas Dost hoopt Club Brugge eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor zijn spitsenprobleem. Maar de wintertransfer creëert ook nieuwe problemen voor coach Philippe Clement. "Wie gaat hij opofferen", vraagt Jan Boskamp zich af in Extra Time? "Ik ben heel benieuwd."

  David Okereke, Michael Krmencik, Youssouph Badji en Emmanuel Dennis. Club Brugge heeft al verschillende pogingen ondernomen om een succesvolle opvolger te vinden voor diepe spits Wesley Moraes. Kan Bas Dost wel de nieuwe aanvalsleider van Club worden? 

   

  "Het is een goede aankoop", zegt analist Jan Boskamp in Extra Time. "Als Dost de toevoer krijgt, knalt hij zeker enkele doelpunten binnen. Hij is ontzettend sterk in het strafschopgebied en heeft duelkracht."

   

  Maar Boskamp denkt dat coach Philippe Clement zal moeten sleutelen aan zijn systeem. "Diatta en Lang knijpen graag naar binnen, terwijl Dost voorzetten nodig heeft. Als Dost zich moet laten uitzakken, heeft hij een probleem. Hij moet in het strafschopgebied blijven. Op de counter spelen met Dost gaat niet."

  Diatta en Lang knijpen graag naar binnen, terwijl Dost voorzetten nodig heeft.

  Jan Boskamp

  "Je kan ontwikkeling van De Ketelaere niet afremmen"

  Clement moet ook een oplossing zoeken voor Charles De Ketelaere, die als gelegenheidsaanvaller indruk maakte. "Wie gaat Clement opofferen?", aldus Boskamp. "Ik ben heel benieuwd. De Ketelaere gaat nu toch niet op de flank spelen."

   

  "De komst van Bas Dost is in elk geval geen goed nieuws voor De Ketelaere", vult Gert Verheyen aan. "Je kan zijn ontwikkeling niet afremmen, dus je moet een oplossing zoeken. Clement zal hem een nieuwe plaats in de opstelling moeten geven."

   

  Of moet De Ketelaere vrezen voor zijn basisplaats? "Met één goal en één assist heeft De Ketelaere nog niet de cijfers om incontournable te zijn", vreest Filip Joos.