Tom Boudeweel: "Het geraamte staat er eindelijk bij Anderlecht"

  Lukas Nmecha is de onbetwiste aanvalsleider bij Anderlecht.

  Het was voorlopig een bochtig parcours dit seizoen, maar toch sluit Anderlecht het kalenderjaar af in de top 4. Sportjournalist Tom Boudeweel ziet dat het nog niet allemaal hosanna is, maar wel dat trainer Vincent Kompany niet langer op los zand aan het bouwen is.

  Voor het eerst dit seizoen staat Anderlecht op het einde van de speeldag in de top 4. Het was daar een tijdje kommer en kwel - vorig jaar eindigde het zelfs 8e - maar 2020 afsluiten in de top 4 moet de club moed geven.

   

  Top 4 betekent aan het einde van de rit immers Play-off I, waarbij het dus om de landstitel en de Europese tickets kan strijden. Daar is het Anderlecht normaal gezien toch altijd om te doen.

   

  Ondanks de vaak terechte kritiek van de buitenwereld op het povere spel heeft Anderlecht tot nu toe slechts drie keer verloren. Zelfs Club heeft al meer verloren. Het verhaal van de weggegeven punten op het einde van de wedstrijd komt ook vaak terug. Maar dat is het als-en-indien-verhaal natuurlijk.

  Anderlecht is samen met Club de winnaar van de speeldag

  Maar Anderlecht staat er dus wel opnieuw. Gisteren kon het tegen een weliswaar verzwakt Beerschot zelfs 6-0 of 7-0 zijn. De onregelmatigheid is wel nog een werkpunt. Daarvoor mist Anderlecht misschien nog wat ervaring. Of gewoon een echt basiselftal, want Vincent Kompany wisselt veel. Hij heeft al meer dan 30 spelers gebruikt in dit eerste deel. Dat is toch wat veel.

   

  Toch heb ik het gevoel dat het geraamte van de ploeg, de centrale as, er stilaan staat. Met een goeie doelman, twee betrouwbare centrale verdedigers en twee centrale middenvelders die bij elkaar passen. En met Nmecha toch ook een degelijke spits. Daar kun je op voortbouwen.

   

  Terwijl Anderlecht won, speelde Genk gelijk en verloren Charleroi, OHL, Beerschot, Gent en Standard. De conclusie is dan ook dat paars-wit, samen met Club Brugge, de winnaar van de speeldag is.

   

  Tom Boudeweel