Santos trekt record van Messi in twijfel: "Pelé maakte 1.091 goals"

  Lionel Messi is sinds vorige week recordhouder met 644 goals voor één club. Hij ging de Braziliaanse voetballegende Pelé voorbij, die 643 keer scoorde voor Santos. Die club trekt het record van Messi nu in twijfel omdat Pelé heel wat scoorde in oefenwedstrijden die volgens hen geen oefenmatchen waren.

  Pelé was één van de eerste bekende koppen uit de voetbalwereld met felicitaties voor Messi met zijn record. Santos, de ex-club van de Braziliaanse legende, doet daar niet aan mee. Integendeel. De club wijst erop dat Pelé geen 643 goals voor hen maakte, maar wel 1.091.

   

  Die 448 doelpunten maakte Pelé in oefenwedstrijden. Die tellen volgens de officiële berekeningen niet mee, ook bij Messi niet.

   

  Santos wijst erop dat het in de jaren '50 en '60 niet anders kon dan vriendenwedstrijden te organiseren omdat het aan de nodige financiële middelen moest geraken. 

   

  Volgens de club mochten heel wat wedstrijden die het toen speelde niet geregistreerd worden als vriendschappelijk duel omdat het wel degelijk om topmatchen ging tegen onder anderen River Plate, Boca Juniors, Real Madrid, Juventus en Barcelona.

  lees meer over het record van Messi: