Poolse "Bijlmachine" houdt Koen Martens van titel op eerste virtuele EK Timbersports

  Koen Martens.

  Koen Martens is afgelopen weekend tweede geworden in het eerste virtuele EK Timbersports. Onze landgenoot moest enkel een Pool met de bijnaam "Bijlmachine" voor zich dulden. Het verschil tussen de twee beren was slechts twee punten.

  De 14 beste sporthouthakkers van Europa namen het tegen mekaar op in het eerste virtuele EK Timbersports. De Belg Koen Martens, drievoudig Benelux-kampioen, moest enkel de Pool Michal "Bijlmachine" Dubicki voor zich dulden na zes zaag- en bijldisciplines.

   

  Martens kwam uiteindelijk twee punten te kort voor de zege, maar was toch heel tevreden met zijn prestatie.  "Ik had dit totaal niet verwacht. Enkele disciplines konden misschien beter, maar ik ben toch heel tevreden met mijn resultaten."

   

  Hoe was het om alles indoor te moeten doen? "Het virtuele zorgt ervoor dat je eigenlijk minder moet opwarmen en dat er veel minder pauzes zijn. De organisatie verdient alle lof dat het deze unieke wedstrijd heeft kunnen organiseren in dit speciale jaar 2020."

  De zes disciplines op een rijtje:

  • Underhand Chop
  • Standing Block Chop
  • Springboard
  • Single Buck
  • Stock Saw
  • Hot Saw

  Winnaar Michal Dubicki in actie: