Mathieu van der Poel: "Wat een k*tparcours, een beetje Wereldbeker-onwaardig"

  Mathieu van der Poel haalt zijn neus op voor een moddercross zoals vandaag.

  Voor Mathieu van der Poel was de tweede plaats in Dendermonde het hoogst haalbare. De wereldkampioen botste op een superieure Wout van Aert en ook het modderparcours was echt niets voor de Nederlander. "Het was snel duidelijk dat ik niet ging kunnen volgen."

  "Ik wist op voorhand dat dit parcours echt iets voor Wout van Aert is", zei een bibberende Mathieu van der Poel na de moddercross van Dendermonde.

   

  "Bovendien had hij nog eens een heel goede dag ook. Het was al heel snel duidelijk dat ik niet ging kunnen volgen en dan heb ik mij maar op de tweede plaats gefocust. Ik liet hem zeker niet lopen, maar het verschil maakte mij niet veel meer uit op het einde."

   

  "Van Aert stak er echt bovenuit vandaag. Dit was gewoon niet mijn ding. Ik vond het een k*tparcours."

   

  Is Van der Poel daar op voorhand ook al mee bezig? "Neen, zeker niet. Het kan niet altijd je ding zijn, maar ik vond dit een beetje Wereldbeker-onwaardig. Dat neemt niets af van de prestatie van Wout, hij was echt extreem sterk. Op naar de volgende."

  Van Aert stak er echt bovenuit vandaag. Dit was gewoon niet mijn ding, een kutparcours.

  Een reactie liet niet lang op zich wachten:

  De reactie van Mathieu van der Poel:

  lees meer over de WB-cross van Dendermonde:

  Aerts: "Dit mag ook wel eens"

  Toon Aerts was de derde man op het podium in Dendermonde. Wat vond hij ervan? "Dit is een parcours dat me ligt. In het verleden kon ik op zulke omlopen het dichtste bij Wout en Mathieu blijven. Vandaag kon ik in het begin niet goed volgen, maar ik kwam er halverwege dan toch nog door."

   

  "Na een valpartij was de derde plaats het hoogst haalbare. Ik probeerde nog op het einde, maar het lukte niet meer om Mathieu bij te benen. Misschien met een ronde extra erbij wel nog, maar de koers was al lang genoeg."

   

  Is dit parcours Wereldbeker-onwaardig, Mathieu van der Poel vindt van wel? "Neen, dat vind ik niet. Een crosser moet alles aankunnen. De weersomstandigheden bepalen de omlopen en als crosser moet je je daaraan kunnen aanpassen en erop inspelen. We krijgen in de Wereldbeker vaak snelle crossen, dit mag ook wel eens."

  De reactie van Toon Aerts: