Van der Hoorn versterkt zoals verwacht de klassieke kern van Intermarché-Wanty Gobert

  Taco van der Hoorn in actie bij Jumbo-Visma.

  Zoals verwacht is Intermarché-Wanty Gobert de nieuwe werkgever van Taco van der Hoorn. De 27-jarige Nederlander blijft dus in de WorldTour nadat hij bij Jumbo-Visma geen nieuw contract voor volgend seizoen had gekregen.

  Van der Hoorn zou normaal gezien volgend jaar aan de slag gaan bij BEAT Cycling. Maar toen Intermarché-Wanty Gobert kwam aankloppen, koos hij er toch voor om op WorldTour-niveau actief te blijven. 

   

  "Deze unieke kans kon ik niet laten liggen", zei Van der Hoorn toen zonder te specifiëren wie zijn nieuwe werkgever zou worden.

   

  Vandaag kwam dus de bevestiging dat het wel degelijk om Intermarché-Wanty Gobert gaat. Hij moet er de klassieke kern versterken na twee jaar in dienst van Wout van Aert bij Jumbo-Visma.

   

  "Ik ben ontzettend blij om volgend seizoen de kleuren van Intermarché-Wanty Gobert te verdedigen", verklaart Van der Hoorn. 

   

  "Mijn doelen en capaciteiten zullen binnen dit team uitstekend tot hun recht komen. Een dienende rol ligt me, maar het zelf op zoek gaan naar de winst intrigeert me evenzeer. Ik kijk ook uit naar mijn eerste grote ronde, waar ik me met de typische koersstijl van Intermarché-Wanty Gobert wil tonen."