Het kon niet blijven duren: Standard zet Montanier op straat na reeks slechte resultaten

  Philippe Montanier voor de wedstrijd tegen STVV.

  Philippe Montanier is niet langer de coach van eersteklasser Standard. De nederlaag tegen STVV was de druppel die de emmer vol slechte resultaten deed overlopen.

  Na een goede seizoensstart onder coach Montanier is Standard helemaal weggezakt naar de 11e plaats na een 4 op 24. Het verloor zijn laatste vier wedstrijden, waarvan de laatste twee tegen de rode lantaarn. 

   

  Meteen na de nederlaag tegen STVV kwam Alexandre Grosjean, directeur-generaal bij de Luikse club, de aankondiging van het ontslag van Montanier doen.

   

  "We hebben een einde gemaakt aan de samenwerking met Philippe Montanier en zijn assistent", zei Grosjean op de persconferentie.

   

  "Ik heb hem enkele minuten geleden meegedeeld dat we uit mekaar gaan. Na acht wedstrijden zonder overwinning, 0 op 12 en twee opeenvolgende nederlagen tegen de rode lantaarn in eigen huis, is de situatie niet langer houdbaar zoals die nu is."

   

  "De hele club geloofde in het project van de nieuwe trainer, maar blijkbaar werkt het niet meer zoals we zouden willen. In het belang van Standard is het nodig om deze beslissing te nemen. We hopen daardoor uit deze vicieuze cirkel te geraken."

  Na acht wedstrijden zonder overwinning, 0 op 12 en twee opeenvolgende nederlagen tegen de rode lantaarn in eigen huis, is de situatie niet langer houdbaar zoals die nu is.

  Alexandre Grosjean (directeur-generaal Standard)

  "Meerder pistes om Montanier op te volgen"

  Philippe Montanier kwam voor de start van dit seizoen over van de Franse eersteklasser Lens. De 56-jarige ex-doelman gaf een goede eerste indruk in Luik. 

   

  De resultaten waren aanvankelijk goed, maar na een lange reeks slechte resultaten - Standard kon niet meer winnen sinds 1/11 -  was zijn positie onhoudbaar geworden op Sclessin.

   

  Wie moet Montanier opvolgen? "Dat zullen we de komende dagen beslissen. Er zijn meerdere pistes, maar we gaan niets overhaast beslissen. 4 januari beginnen we opnieuw aan de trainingen, met een nieuwe trainer." 

  Bekijk de volledige persconferentie met Grosjean: